Junaliikenne kulkee myöhässä

Sekä junaliikenne että pääkaupunkiseudun metro ovat myöhästelleet tuntuvasti sunnuntaina. Matkustajille näkyvimmät ovat olleet viivästymiset pääradan liikenteessä Riihimäen molemmin puolin. Ne saivat alkunsa, kun ratatöiden yhteydessä katkesi kaapeleita sunnuntain vastaisena yönä

Katso VR:n liikennetiedotteet tästä.

Pääradalla monet junavuorot ovat olleet myöhässä. Enimmillään viivästymisten kesto on ollut noin 45 minuuttia.

Finrailin rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että Riihimäen vaurio on määrä saada korjattua viimeistään maanantaiaamuun mennessä.
Etelässä kehäradalla puolestaan on peruutettu sunnuntaina alkuillasta lähtien kaikki P-lähijunat radan sähkökatkon vuoksi. Finrailin mukaan kehäradan toinen raide jäi pois käytöstä Malminkartanon ja Kivistön välillä. Liikenne kehäradalla hoidetaan illalla I-junilla.

Turma yliopiston metroasemalla

Pääkaupunkiseudun metroliikenne on sunnuntaina takunnut aamupäivällä tapahtuneen henkilövahingon jälkeen.

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä, että ihminen jäi metron alle yliopiston metroasemalla. Metrovalvomon mukaan kello 10.15 junan alle jäänyt uhri kuoli.

Metrot ajoivat sen jälkeen tavanomaista pitemmin ja epäsäännöllisin vuorovälein. Vielä iltaseitsemän jälkeen ei ollut päästy takaisin aikatauluihin.
Viimeistään maanantaiaamun ensimmäisten metrovuorojen odotetaan pääsevän liikkeelle aikatauluissa, metrovalvomosta kerrotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.