Junaliikenne tökkii, lentoliikenne samoin, Kuopion lentoasemalla ei suuria ongelmia

Kaukojunaliikenteessä on runsaasti myöhästymisiä eri puolilla maata sankan lumentulon takia. Myöhästymiset ovat VR:n mukaan yleensä puolesta tunnista tuntiin. Pääkaupunkiseudulla rantaradan lähijunaliikenne alkaa normalisoitua sähköratavaurion jäljiltä.

Helsingin ja Turun välisen rantaradan liikenne oli osittain poikki, koska tykkylumi kaatoi Inkoossa puita sähköradan rakenteisiin.

Myös lentoliikenteessä Helsinki-Vantaalla on painittu pulmien kanssa. Useat lennot ovat joko saapuneet tai lähteneet myöhässä, osa viivästyksistä on ollut jopa tunteja. Alkuillasta käytännössä kaikki lähtevät lennot olivat Finavian mukaan myöhässä. Osaa myöhästymisiä on voinut pahentaa Euroopan liikennetilanne, sillä esimerkiksi Amsterdamin kentän viikonvaihteen ruuhkia on purettu vielä tänään.

Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen sen sijaan kertoi, että Kuopiossa on saatu pidettyä kiitotiet puhtaana ja lentojen perumisilta on vältytty. Helsingistä tulleet koneet olivat pahimmillaan noin kaksi tuntia myöhässä.

 

Lumi ja loska haittaavat tieliikennettä

 

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli on monin paikoin erittäin huono maan etelä- ja keskiosassa runsaan lumentulon takia. Päivän aikana on sattunut lukuisia liikenneonnettomuuksia, mutta vakavammilta turmilta on tiettävästi vältytty. Näin myös Pohjois-Savossa.

Sisä-Suomen poliisi varoittaa, että tiet ovat Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa lumisia ja erittäin liukkaita. Lisäksi pöllyävä lumi heikentää näkyvyyttä. Myös Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on tapahtunut useita onnettomuuksia. Etelässä rannikon tuntumassa tienpinnat ovat olleet loskaisia.

Myös Kuopion moottoritien liukkaudesta on varoitettu.

Laivaliikenne on sujunut ongelmitta.

 

Yli 40 000 asiakasta ilman sähköjä lumimyräkän jäljiltä

 

Pitkin päivää jatkuneen lumimyräkän jäljiltä yli 40 000 asiakasta oli ilman sähköjä kello 19:n aikaan illalla. Sähköttömät taloudet ovat pääasiassa Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Myös Itä-Suomessa on paikoin sähkökatkoksia.

Katkoksia on yli 50 kunnassa kahdentoista yhtiön jakelualueilla.

Savon Voiman alueella oli noin sata sähkötöntä asiakasta kello 19.30 tiistaina.