Jungner hätkähdytti mutta pyysi anteeksi

SDP:n puoluevaltuusto hätkähti kuultuaan, mitä puoluesihteeri Mikael Jungnerilla oli sanottavanaan. Jungner linjasi tuuletuspuheenvuorossaan, että puolueessa tarvitaan "enemmän kristakiuruja mutta vähemmän minnalintosia".

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on tunnettu puolueessa selväsanaisena kommentoijana. Minna Lintonen on entinen kansanedustaja. Hän on arvostellut Jungneria.

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei halunnut julkisesti kommentoida Jungnerin sanomisia. Hän kuitenkin kävi puoluesihteerin kanssa puolen tunnin palaverin.

Sen jälkeen Jungner palasi puhujapönttöön ja kertoi pyytäneensä Lintoselta anteeksi.

SDP puoluevaltuusto tyrmäsi suunnitelmat viiden miljardin euron leikkauksista valtiontaloudessa. Urpilainen korosti, että ei halua vastuutonta velanottoa eikä kasvua tyrehdyttäviä leikkauksia.

- On demokratian kannalta välttämätöntä, että ne, jotka ehdottavat viiden miljardin leikkauksia, kertovat, mistä tuo summa leikataan. Kertokaa, että leikkauksenne pienentäisivät suomalaisten eläkkeitä. Kertokaa, että leikkauksenne iskisivät kipeästi suomalaisten arkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.