Jungner nosti "Sanoma-pomon" uhkailut pöydälle

Yleisradion toimitusjohtajan Mikael Jungnerin Facebook-kirjoittelu nousi keskiviikkona taas pienoisen kohun keskelle, kun Jungnerin alkuviikosta kirjoittama päivitys hänen kohtaamistaan "Sanoma-pomon" uhkailuista nousi julkisuuteen.

Jungner kertoi Facebook-sivuillaan uuden Ylen ilmeisesti närästävän joitakin isosti, sillä hänen korviinsa oli viikonloppuna kantautunut taas erään "Sanoma-pomon" uhkailut hänen ja Yle-uutisten vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen persoonien tuhoamisesta Sanomien välineillä.

STT:n tavoittaman Jungnerin mukaan asian taustalla olisi yhden henkilön vuosien mittaan jatkama uhoaminen häntä ja Jääskeläistä kohtaan. Miehet eivät kuitenkaan koskaan ole kohdanneet uhoamista suoraan.

- Lähinnä nostin asian keskusteluun Facebook-tuttujeni kanssa siitä, mitä tällaiselle käyttäytymiselle ylipäänsä pitäisi tehdä. Kyseessä kun lienee vain tälle kyseiselle persoonalle ominainen toimintatapa, Jungner kuittaa.

Hän ei usko, että uhoamisella olisi oikeasti mitään vaikutusta Sanomien journalistisiin sisältöihin. Sekä Jungner että Jääskeläinen eivät edes suhtaudu esitettyyn uhoamiseen kovinkaan vakavasti.

Sanomilla ei ole uhkailuista tietoa

Sanoma Newsin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo olleensa Jungnerin esittämistä väitteistä yllättynyt.

- Olen ollut keskustelemassa meidän johdon piirissä näistä Yleisradion asioista monen henkilön kanssa, enkä ole koskaan kuullut kenenkään puhuneen tähän suuntaan kuin tässä kirjoituksessa viitataan. Olisi tärkeää, että oikeasti löytyisi sitten sellainen tilanne, missä tällaista olisi tapahtunut, Pentikäinen peräänkuuluttaa.

Hän epäilee, että Jungnerin tarkoituksena olisi viedä keskustelua nyt vain muuhun suuntaan kuin mitä suomalaisen viestintäkentän tulevaisuudesta ja Yleisradion roolista siinä muuten tällä hetkellä väännetään.

- Ei tällainen Sanomien ja Ylen välejä ainakaan paranna, se on ihan selvä, Pentikäinen toteaa.

Jungner itse sanoo tietävänsä, kuka uhoamisen taustalla on. Hän ei kuitenkaan paljasta henkilöä.

- Väärinkäsitysten välttämiseksi haluan kuitenkin todeta, ettei Mikael Pentikäisellä ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Ei uhoajana eikä lähteenä, Jungner sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Miksi et lahjoittaisi hiuksiasi hyväntekeväisyyteen? – "Minua lohdutti ajatus siitä, että jonkun lapsen tai nuoren itsetunto kohoaa tekoni ansiosta", kertoo hiuslahjoituksen tehnyt Sofia, 29

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Poliisi vahvistaa: Helsingissä viime viikolla paljastunut henkirikos on paloittelusurma –  12 ihmistä vangittuna

Suomessa todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa –  Husin apulaisylilääkäri: "Trendi on ylöspäin, mistä pitää olla huolestunut"

Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: kaksi venäläishävittäjää loukkasi viime kuussa Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.