Junien myöhästelyt tulevat kalliiksi firmoille

Junien runsaat myöhästymiset käyvät työnantajan ja työntekijän kukkarolle. Ruuhka-aikojen myöhästymisistä johtuvia kustannuksia ei voida kattavasti laskea, sillä VR ei suostu kertomaan myöhästymistietoja ruuhka-ajoilta eikä mistään tietystä junasta.

Yhden junallisen esimerkiksi kolmen vartin myöhästyminen voi kuitenkin maksaa menetettyinä työtunteina tuhansia euroja.

Junien myöhästelyt ovat etenkin pääkaupunkiseudun liikenteessä jo niin vakavia, että työssä käyvien ajankäyttö on muuttunut. Epätäsmällisyys on myöhentänyt esimerkiksi palavereita: ne sovitaan vasta aamupäivälle, jotta kaikki ehtisivät paikalle.

VR aikoo parantaa ruuhka-aikojen myöhästymisten seurantaa. Nyt tilastot kaunistelevat totuutta ruuhka-aikojen osalta, sillä niihin lasketaan päivän keskiarvo.

VR:stä täsmennettiin tänään, että yhtiö ei ole vielä päättänyt, kerrotaanko ruuhka-ajan myöhästymistietoja julkisuuteen.

VR aikoo lähiaikoina myös pohtia Kuluttajaviraston kanssa myöhästymiskorvauksia. Kuluttajariitalautakunnan päätöksen mukaan VR:n pitäisi maksaa hyvitystä kuukausilipun hinnasta myös lähiliikenteessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

"Kalman haju on tsunamista vahvasti muistissa" –  lehtikuvaaja Peter Jansson ehti kuvata monia järkyttäviä uutistapahtumia

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.