Jyrki Katainen ei ehtinyt Siilinjärvelle

Siilinjärven lukion kevätjuhlassa lakitettiin yhteensä 90 uutta ylioppilasta. Koko maassa uusien ylioppilaiden määrä nousi noin 30 000.

Siilinjärven lukion lakkiaisissa on monesti nähty lukion entisistä oppilaista tällä hetkellä tunnetuin, valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

- Stipendiä on jaettu siitä lähtien, kun Jyrki pääsi eduskuntaan. Se on annettu joka vuosi, mutta aivan joka vuosi ei Jyrki itse ole ehtinyt sitä ojentamaan, rehtori Rauha Pesonen kertoo.

Lukion juhlassa kuultiin rehtorin puheen lisäksi myös uuden ylioppilaan, Heini Pylkkösen puhe.

- Haluan sanoa historian opettajaamme Aira Roivaista mukaillen, että me ylioppilaat olimme lukioon tullessa ikään kuin hiomattomia tomaatteja, jotka ovat lukioaikana kypsyneet ja tulleet kauniin punaisiksi.

Kyltti Ruotsista

-Pelkäsin oikeastaan jotain paljon pahempaa, naurahtaa Siilinjärven lukion tuore ylioppilas Reetta Tiainen.

Tiaisen juhlaseurue oli Siilinjärven kirkossa pidetyissä lakkiaisissa suomalaisittain outo näky, sillä Tiaisen serkulla Johannes Valckilla oli mukanaan iso kyltti. Kyltissä komeili, nyt tummatukkainen ylioppilas huomattavasti nuorempana ja vaaleampana.

- Ruotsissa kaikilla ylioppilailla on kyltit ja koska olen nähnyt vanhempien serkkujen kyltit, arvelin minunkin kylttiini valikoituneen kuvan olevan pahempi, Tiainen kertoo.

- Yleensä kyltteihin valitut valokuvat ovat, no, vähintäänkin noloja, Tiainen selvittää serkkujen myhäillessä vieressä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.