Jyrki Katainen ei ehtinyt Siilinjärvelle

Siilinjärven lukion kevätjuhlassa lakitettiin yhteensä 90 uutta ylioppilasta. Koko maassa uusien ylioppilaiden määrä nousi noin 30 000.

Siilinjärven lukion lakkiaisissa on monesti nähty lukion entisistä oppilaista tällä hetkellä tunnetuin, valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

- Stipendiä on jaettu siitä lähtien, kun Jyrki pääsi eduskuntaan. Se on annettu joka vuosi, mutta aivan joka vuosi ei Jyrki itse ole ehtinyt sitä ojentamaan, rehtori Rauha Pesonen kertoo.

Lukion juhlassa kuultiin rehtorin puheen lisäksi myös uuden ylioppilaan, Heini Pylkkösen puhe.

- Haluan sanoa historian opettajaamme Aira Roivaista mukaillen, että me ylioppilaat olimme lukioon tullessa ikään kuin hiomattomia tomaatteja, jotka ovat lukioaikana kypsyneet ja tulleet kauniin punaisiksi.

Kyltti Ruotsista

-Pelkäsin oikeastaan jotain paljon pahempaa, naurahtaa Siilinjärven lukion tuore ylioppilas Reetta Tiainen.

Tiaisen juhlaseurue oli Siilinjärven kirkossa pidetyissä lakkiaisissa suomalaisittain outo näky, sillä Tiaisen serkulla Johannes Valckilla oli mukanaan iso kyltti. Kyltissä komeili, nyt tummatukkainen ylioppilas huomattavasti nuorempana ja vaaleampana.

- Ruotsissa kaikilla ylioppilailla on kyltit ja koska olen nähnyt vanhempien serkkujen kyltit, arvelin minunkin kylttiini valikoituneen kuvan olevan pahempi, Tiainen kertoo.

- Yleensä kyltteihin valitut valokuvat ovat, no, vähintäänkin noloja, Tiainen selvittää serkkujen myhäillessä vieressä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylässä senioritalon tulipalo saatu hallintaan – palossa ei henkilövahinkoja

Iäkäs ihminen kuoli sairauskohtaukseen Alahärmän Powerparkin kartingradalla kesken ajon

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää joka tapauksessa varjon presidenttihaaveiden ylle"

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

Kaksi entistä kansanedustajaa tavoittelee eduskunnan viestintäpäällikön paikkaa

Jyväskylässä päiväkodin lapset ja henkilökunta karanteeniin koronavirustartunnan takia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.