Käsiturman tuomiot pysyivät ennallaan

Syksyllä 2010 työntekijä poisti Keitele Engineered Woodin sahalla juuttunutta puuta koneen käydessä. Miehen käsi tempautui puhdistusharjan ja suojakotelon väliin. Käsi kuoriutui luita myöten, ja pikkusormi piti amputoida.

Keskeisin syy oli puutteellisesti suojattu kone. Normaalisti kone oli turvallinen, mutta sen suojalaitteet saattoi ohittaa helposti.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi viime syksynä Iisalmessa kaksi esimiestä 600:n ja 675 euron sakkoon työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut torstaina tuomiota.

Tuomitut vetosivat höyläkoneen CE-merkintään syytteen hylkäämiseksi. Hovioikeuden mukaan merkintä ei poista työturvallisuusnormien mukaista vastuuta.

CE-merkintä ei ole pääsääntöisesti yleinen turvallisuusmerkki, koska se voidaan kiinnittää tuotteeseen ilman puolueettoman osapuolen testausta. Merkintä on tarkoitettu helpottamaan tavaroiden vapaata liikkumista Euroopan sisämarkkinoilla.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.