Köyhän perheen tarina vaikutti: Iisalmi antaa 30 000 vähävaraisille lapsiperheille

Iisalmen kaupunki käyttää 30 000 euroa vähävaraisten perheiden lasten virkistystoimintaan. Rahat otetaan kaupungille aikoinaan lahjoitetuista testamenttivaroista.

Vähävaraisten perheiden tukala asema nousi Pohjois-Savossa julkiseen keskusteluun, kun Savon Sanomat teki heinäkuun alussa aiheesta lehtijutun. Juttu herätti myös Iisalmessa auttamishalua, ja jo saman kuun lopulla kaupungissa järjestettiin vapaaehtoisvoimin vähävaraisten lapsiperheiden elokuvailta.

Iisalmen kaupunginhallituksen mukaan edellä kuvattu tapaus on osoitus siitä, että vähävaraisten lapsiperheiden tukemiselle on Iisalmessa tilausta.

Nyt myönnetyillä 30 000 eurolla on määrä järjestää juuri elokuvailtojen kaltaisia tapahtumia.

Vähävaraisen lapsiperheen tarina herätti ihmisten auttamishalun – Professori: "Pienikin lapsi erottaa köyhän ja rikkaan"

"Jotkut kaverit ovat viettäneet kesällä kuukauden Espanjassa, meidän lapset eivät pääse omaa takapihaa kauemmas"

Uusimmat

Kotimaa

Sipilä hallitusneuvotteluista: Kaikki on vielä auki –  Rinteen mukaan menoja ei tarvitse lähteä leikkaamaan yhtään

Rikolliset lähettävät Postin nimissä taas uusia huijausviestejä

Uskaltaako kauppasodan keskelle joutuneen Huawein puhelimen vielä ostaa? – "Kuluttajasuojalaissa ei ole otettu tällaista huomioon"

Lakimiesliitto vaatii työnantajaa puuttumaan tuomareiden, syyttäjien ja lakimiesten kohtaamaan vaikuttamiseen

Kevätkylvöt etenevät hyvin, viljelijät toivovat nyt sopivasti sateita

Kuopiossa on eniten kesämökkejä koko Suomessa – tilaston ykkössija tuli niukalla erolla toiseen savolaiskaupunkiin verrattuna

Yksityisille palveluille on kysyntää, lapsiperheet osaavat jo pyytää apua ruuhkavuosiin

Keskustalaiset ovat onnistuneet nostamaan Brysseliin muitakin kuin valtakunnanpoliitikkoja – "Kiersin joka ikisen Itä-Suomen kunnan vähintään kahdesti"

Tuhkarokkoa ja lääkkeille vastustuskykyisiä bakteereja tavattiin Suomessa edellisvuotta enemmän

Enemmistö EU-vaalien ehdokkaista ei purkaisi Venäjä-pakotteita – "Tilanne on yhä lähempänä Venäjän todellista miehitystä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.