KHO otti kolme sudentappolupaa Savosta käsittelyynsä

Korkein hallinto-oikeus ottaa käsittelyyn Suomen riistakeskuksen Pohjois-Savoon antamat suden metsästysluvat siltä osin, kun niistä oli valitettu hallinto-oikeuteen Vieremän, Kajaanin, Sonkajärven ja Kiuruveden laumojen alueelta.

Suomen riistakeskus myönsi tammi–helmikuulle 2016 poikkeusluvat kolmen suden tappamiseen. Luvat oli myönnetty Kai Ruhaselle niin, että yksi luvista koski Vieremän, Kajaanin ja Sonkajärven alueella liikkunutta laumaa. Kaksi luvista koski suden ampumista Kiuruveden ja Vieremän alueella liikkuneesta laumasta.

Luonnonsuojeluyhdistys valitti poikkeusluvista Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus katsoi, ettei yhdistyksellä ollut asiassa valitusoikeutta ja jätti yhdistyksen valituksen tutkimatta.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan hallinto-oikeuden ei olisi kuitenkaan tullut jättää yhdistyksen valitusta tutkimatta, sillä KHO:n mukaan luonnonsuojeluyhdistys on metsästyslaissa tarkoitettu alueellinen yhdistys, jolla oli valituslupa poikkeuslupa-asiassa. Siksi KHO kumosi hallinto-oikeuden päätöksen.

Koska sudet on jo luvilla ammuttu ja Suomen riistakeskuksen päätöksen määräaika päättynyt, KHO:n mukaan asiaa ei ole enää tarpeellista palattaa hallinto-oikeuteen yhdistyksen valituksen tutkimista varten.

Sen sijaan KHO päätti ottaa hallinto-oikeudelle tehdyn valituksen välittömästi itse tutkittavaksi. Asia siirtyi jatkokäsittelyyn ja KHO antaa myöhemmin ratkaisunsa Suomen riistakeskuksen luvista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, räjähtämättömiä pulloja löytyi alueelta aamupäivällä

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Kevyemmät hoidot voittavat veitsen kosmeettisten hoitojen suosiossa – monet eivät edes halua erottuvaa tulosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.