KKO ei myöntänyt valituslupaa Töölön Matkatoimiston jutussa

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa konkurssiin menneen Töölön Matkatoimiston pääomistajan Pertti Hätisen Helsingin hovioikeudessa saamaan kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomioon. KKO ei perustele kielteistä ratkaisuaan.

Vuosi sitten annettu hovioikeuden tuomio liittyy matkatoimiston ympärillä tehtyihin taloudellisiin väärinkäytöksiin vuosina 1992–2005. Käräjäoikeudessa Hätinen oli tuomittu neljää kuukautta pidempään rangaistukseen.

Oikeuden mukaan Hätinen johti suunnitelmallista kirjanpidon ja tilinpäätösten vääristelyä. Hän maksatti osinkoa itselleen ja muille satojatuhansia euroja, vaikka varoja tähän ei ollut.

Matkatoimiston talousjohtaja tuomittiin hovioikeudessa puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Yhtiön pääkirjanpitäjä ja kaksi tilintarkastajaa saivat hekin käräjäoikeudessa ehdollisen tuomion.

Kuopiolaistaustainen Hätinen ei aio tyytyä KKO:n ratkaisuun, vaan hakee muutosta tuomioon Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta.

–Tappelu jatkuu, Hätinen toteaa Savon Sanomille lyhyesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Länsi-Balkanin laajentuminen repii jäsenmaita – EU-johtajat päättivät kokouspäivän ilman tulosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.