KRP:n rikostutkijalle sakkoja esteellisistä kuulusteluista

Keskusrikospoliisin rikostutkija tuomittiin perjantaina 50 päiväsakkoon eli 1 400 euron sakkoihin virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Kymenlaakson käräjäoikeuden mukaan rikostutkija oli esteellinen kuulustelemaan helsinkiläistä naista Jari Aarnion huume- ja rikosvyyhdissä. Nainen sai vyyhdissä syytteen törkeistä huumausainerikoksista.

Rikostutkija kuului KRP:n Aarnio-tutkintaryhmään.

Hän kuitenkin oli toistuvasti muutenkin yhteydessä naiseen, koki olevansa ystävyyssuhteessa tähän ja piti heidän välejään luottamuksellisina. Mies myös antoi useita taloudellisia etuja eli käteistä rahaa ja ostettuja etuuksia naiselle kesken esitutkinnan.

Oikeuden mukaan miehen toimintaan vaikutti voimakas myötätunto ja auttamisen halu ja hän selvitti asian esitutkinnassa mahdollisimman hyvin.

Vaikka erikoisia etuuksien antamisia ja Aarnio-vyyhdin kuulusteluja koskeneessa julkisuudessa ei tuotu missään vaiheessa esille miehen henkilöllisyyttä, oikeus otti tuomiossaan myös huomioon, että rikostutkija oli saanut osakseen laajaa julkisuutta.

Oikeus katsoi vaikuttaneen kielteisesti miehen elämään. Käräjäoikeus ei perustellut asiaa tarkemmin.

Toisaalta oikeuden mukaan miehen teko ei ollut vähäinen, vaan tahallinen ja miehen olisi pitänyt ymmärtää vetäytyä naisen kuulusteluista esteellisyytensä vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Syytetty Aarnio-tutkija: Epäillyn pyörittämisen syynä oli voimakas myötätunto

Aarnio-kuulustelija vastaa oikeudessa virkarikossyytteeseen - oudot välit epäiltyyn

Vuosisadan kuulustelu - törkeistä huumerikoksista epäilty nainen sai rahaa ja kummia viestejä