KSML: Ilmavoimat korvaisi tuhoutuneet Hawkit

Ilmavoimat haluaa korvata Perhon onnettomuudessa tuhoutuneet Hawk-hävittäjät, kirjoittaa Keskisuomalainen. Todennäköisesti hävittäjät korvattaisiin käytöstä poistetuilla Hawkeilla, joilla on vielä lentotunteja jäljellä.

Koneiden modernisointi maksaisi prikaatikenraalin arvion mukaan joitakin miljoonia euroja. Rahoitusta selvitellään Ilmavoimien esikunnassa.

Maastoon pudonneen harjoitushävittäjän tallennuslaitetta ei ole löydetty. Etsinnät päättyivät tänään. Tutkintaa johtava majuri Mikko Pekkala kertoo, että maastoetsintöjä jatketaan mahdollisesti myöhemmin.

Kaksi Hawkia törmäsi toisiinsa marraskuussa Perhossa Keski-Pohjanmaalla. Toisen koneen lentäjä kuoli ja toisen loukkaantui.

Tallennuslaitteen toivotaan tuovan tietoa onnettomuuden syistä. Toinen tallennuslaite löytyi aiemmin, mutta tutkijoilla on ollut vaikeuksia purkaa sen sisältöä. Hawkeissa ei ole samanlaista mustaa laatikkoa kuin siviililentokoneissa.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.