KSML: Kevennetystä ajo-opetuksesta hyviä tuloksia – ajokokeen läpäisyprosentti parempi kuin perinteisellä mallilla

Vuoden alusta kokeillusta supistetusta ajo-opetuksesta on saatu hyviä kokemuksia, kertoo Keskisuomalainen. Lehden haastatteleman Suomen Autokoululiiton puheenjohtajan Jarmo Jokilammen mukaan minimiopetuksella on päästy vähintään yhtä hyvään tulokseen kuin perinteisellä opetuksella.

Kokeiluun osallistuneissa 160 autokoulussa on ollut mahdollisuus suorittaa ajokortti normaalia puolet lyhyemmässä ajassa. Autokoulut ovat voineet lähettää oppilaan ajokokeeseen jo kymmenen ajotunnin jälkeen.

Kevennettyyn opetukseen on osallistunut tähän mennessä 3 500 ajokortin tavoittelijaa. Minimiopetus näyttää riittävän autolla ajamisen ja liikennesääntöjen oppimiseen.

– Teoriakokeesta kokeiluryhmät ovat päässeet paremmin läpi. Ajokokeen on läpäissyt ensi yrityksellä 78 prosenttia. Ajotunteja heillä oli 11–12. Perinteisen opetuksen saaneista ajokokeen läpäisi 74 prosenttia, Jokilampi kertoi.

Osasyy hyvään menestykseen on se, että kokeiluryhmissä on paljon jo mopokortin omaavia, joille liikennesäännöt ovat ennestään tuttuja.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on antanut autokouluille luvan kokeilla supistettua oppimäärää vuoden loppuun saakka. Kevennetyn koulutuksen etuna on muun muassa sen edullisuus, sillä ajokortin voi saada jopa puolet halvemmalla kuin perinteisellä opetuksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.