KSML: Sairaalalääkärin epäillään katselleen luvatta satojen potilaiden tietoja

Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä työskentelevän lääkärin epäillään katselleen luvattomasti useiden satojen potilaiden tietoja, uutisoi Keskisuomalainen. Lääkäriä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja henkilörekisteririkoksesta.

Epäilty on työskennellyt keskussairaalassa pitkään. Epäilty potilastietojen urkkiminen tuli ilmi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin omavalvonnassa viime vuoden alussa.

Sisä-Suomen poliisilaitos on tapauksesta vaitonainen, koska tutkinta on vielä kesken. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Vesa Kataja taas sanoo, että sairaanhoitopiirin sisällä kyseessä on poikkeuksellisen laaja tapaus.

Lääkärit saavat tutkia vain omien potilaidensa tietoja. Kataja painottaa, että vielä ei ole tietoa siitä, kuinka moni epäillyn tietokatseluista on tehty luvattomasti.

Lääkintöneuvos Markus Henriksson terveydenhuoltoalan asianmukaisuutta valvovasta Valvirasta kertoo STT:lle, että Valvirassa on aiemmin selvitelty muutamia vastaavia lääkäreitä koskevia tietosuojarikkomusepäilyjä. Näihin Valviran syyniin joutuneisiin lääkäreihin on kuitenkin liittynyt muitakin epäilyjä heidän ammatillisen toimintansa epäasianmukaisuudesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.