KSML: Sosiaalipalvelujen kasvottomuus lannistaa nuoria

Syrjäytymisvaarassa olevat nuoret pitävät sosiaalipalveluja byrokraattisina ja kasvottomina, kirjoittaa Keskisuomalainen. Myös luukulta toiselle pompottelu ja vaikeaselkoiset lomakkeet lannistavat nuoria.

Jyväskylän yliopiston tutkimukseen vastanneet jyväskyläläiset ja kokkolalaiset nuoret toivovat yksilöllisempää sosiaalipalvelua. Myös syyllistämisestä haluttaisiin eroon, jotta avun pyytämiseen olisi matala kynnys.

Keskisuomalaisen mukaan tutkimuksen vetäjä, sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies ihmettelee, miksi syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ei ole aikaisemmin otettu mukaan kehittämään heitä koskevia palveluja.

Varsinkin Kelan ja sosiaalitoimiston palvelut saavat kritiikkiä nuorilta. Hyviä kokemuksia nuorilla on puolestaan työpajoista sekä nuorille räätälöidyistä kurssi- ja tukipalveluista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon ajaksi – "valtionyhtiöiden ei tule käyttää rikkurityövoimaa missään olosuhteissa"

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.