KSML: Valtakunnansyyttäjä moittii Ulvila-jutun hoitoa

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen suomii Ulvilan henkirikosjutun hoitoa, kertoo Keskisuomalainen. Hän sanoo lehden haastattelussa, että syyttäjän ja poliisin yhteistyö epäonnistui esitutkinnassa.

- Syyttäjä on omalta osaltaan vastuussa siitä, että asioiden käsittely on venynyt. Myös poliisin esitutkinnassa oli alussa ongelmia. Asianosaisten kannalta on onnetonta, että asia on kestänyt näin pitkään. Olen siitä pahoillani.

Nissisen mielestä on kaikkien etu, että korkein oikeus käsittelee tapauksen. KKO antoi syyttäjälle valitusluvan eilen. Vielä ei ole tiedossa, käsitelläänkö juttu suullisesti vai ratkaiseeko KKO sen papereista.

Henkirikoksesta epäillyn Anneli Auerin puoliso surmattiin kotonaan vuonna 2006. Satakunnan käräjäoikeus totesi Auerin syylliseksi murhaan, mutta myöhemmin Vaasan hovioikeus totesi hänet syyttömäksi.

Valituslupaa hakeneet syyttäjät ovat teettäneet mittavan lisätutkinnan, josta osia tuli alkuviikosta julkiseksi. Syyttäjät epäilevät, että henkirikoksessa oli kyse saatananpalvonnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ulvilan murhajuttu korkeimman oikeuden käsittelyyn