KTL: Alkoholin riskikulutus yleistä Suomessa

Alkoholin riskikulutus on Kansanterveyslaitoksen mukaan yleistä Suomessa. Riskikuluttajat juovat alkoholia terveydelleen vaarallisia määriä, mutta eivät ole varsinaisesti alkoholiriippuvaisia.

Kansanterveyslaitoksen tutkimuksessa suomalaisista 30-60-vuotiaista vajaat kuusi prosenttia oli riskikuluttajia. Yleisintä riskikulutus oli miehillä, yli 40-vuotiailla ja työttömillä.

Kansanterveyslaitoksen mukaan alkoholin riskikuluttajat eivät useinkaan itse huomaa, että juomista olisi syytä vähentää. Alkoholin käytöstä ei ole tullut heille vielä merkittäviä haittoja, ja lisäksi he näkevät ympärillään paljon muita ihmisiä, jotka juovat yhtä paljon kuin he.

Tutkimuksessa riskikulutuksen rajat olivat miehillä 24 annosta ja naisilla 16 alkoholiannosta viikossa. Tutkimukseen osallistui 4 477 ihmistä.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"

Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä 10  000:lla viidessä vuodessa – retkeily on edelleen nuorten mieleen, vaikkei partio pelkkää eränkäyntiä olekaan

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

"Kevätjää on todella petollinen" – lämmin huhtikuu haurastuttaa jäitä vauhdilla ympäri Suomen

Ruohikkopalovaroitukset saattavat sammuttaa pääsiäiskokot heti alkuunsa – Seurasaaressa roihunnee kaksi kokkoa, Pohjanmaalla kokot jäänevät polttamatta

Kolme vai seitsemän viikossa? Kananmunien maksimimäärästä on erimielisyyttä, mutta itselle terveellisen määrän selvittäminen ei ole mahdotonta

Pappi matkasi kuolemaantuomitun rinnalla vankilasta teloituslavalle asti

Pääsiäisvaellus Via Crucis kerää jälleen tuhansien yleisön Helsinkiin

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies ajoi mökkitiellä juovuksissa törmäten puuhun ja kiveen

Vaikkojoella kuljetaan pian läskipyörillä ja sup-laudoilla: Kaavi perustamassa uuden pyöräily- ja melontareitistön

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.