KYS laatii kotiutusohjeet yhteispäivystykseen

Kuopion yliopistollinen sairaala laatii yhteispäivystyspotilaiden kotiutusohjeet. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Savo.

–Meillä on toki talon oma kotiutusohje, mutta yhteispäivystysalueelta sellainen on puuttunut, päivystysalueen ylilääkäri Harri Hyppölä sanoo.

Ohjeistus on parasta aikaa työn alla.

–Niiden tekeminen on aika pitkällä. Ohjeistus pyritään saamaan valmiiksi lokakuun aikana

KYS ja kaupunki aikovat myös parantaa lääkäreiden perehdyttämistä yhteispäivystystoimintaa. Päivystystä hoitaa öisin yksi Attendon lääkäri.

–Meillä käy paljon päivystäjiä. Pyrimme siihen, että kaikki päivystämään tulevat tuntevat organisaation ja talon tavat, Hyppölä sanoo.

Ylilääkärin toiveissa on myös saada ensi vuodeksi päivystykseen 15 vuodepaikkaa perusterveydenhuollon potilaille.

–Vuodepaikkoja on ollut arkisin 4–6 ja viikonloppuisin kaksi. Käytännössä ne ovat aina täysiä. Ihmisiä joutuu yöpymään jatkuvasti päivystyspolikniikan puolella.

–Meidän pitäisi saada näille potilaille seurantapaikka yöksi ja mielellään seuraaviksi päiviksikin, koska kaikkia päivystystapauksia ei voi kotiuttaa heti aamulla.

–Ikääntyvälle väestölle pitää olla asialliset seuranta- ja hoitopaikat. nykypaikat eivät riitä. Varsinkaan kun päivistys keskittyy koko ajan maakunnallisesti, Hyppölä sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Väärin kotiutettu veteraani kuoli kotonaan

Sairaala lähetti yli 90-vuotiaan nälkäisenä yön selkään