KYSin synnytysvalmennukset YouTubeen - asiakaslähtöistä terveyspalvelua

KYSin synnytysvalmennukset löytyvät nyt verkosta.

Videot sisältävät tietoa synnytyksen käynnistymisestä ja sairaalaan lähtemisestä sekä synnytyksen etenemisestä avautumisvaiheesta ponnistusvaiheeseen. Lisäksi videoissa kerrotaan erilaisista lääkkeettömistä ja lääkkeellisistä kivunlievitysmuodoista, esimerkiksi epiduraali- ja spinaalipuudutuksista. Yhtenä aiheena on myös se, millaisissa tilanteissa päädytään sektioon.

Synnytyksen jälkeen käsitellään muun muassa vierihoitoa, ihokontaktin tärkeyttä ja vauvan hoidon opettelua. Lastenlääkäri kertoo vastasyntyneen kotiinlähtötarkastuksesta.

- Videoiden avulla tuleva synnyttäjä pääsee tutustumaan aiheeseen missä tahansa ja silloin, kun se itselle parhaiten sopii, apulaisosastonhoitaja Johanna Kejonen naisten akuuttikeskuksesta kertoo.

Synnytysvalmennusten siirtäminen verkkoon on KYSIn mukaan yksi askel kohti asiakaslähtöisiä digitaalisia terveyspalveluja.

Synnytysvalmennusvideoita voi katsella Kuopion yliopistollisen sairaalan YouTube-kanavalla. Videot on koottu myös tiedotteen mukaan myös KYSIn verkkosivuille.

KYS tarjoaa digipalveluita myös Terveyskylä.fi-verkkopalvelussa, jonka sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Terveyskylä.fi on näkyvin osa Virtuaalisairaala-hanketta, jota Suomen yliopistolliset sairaalat toteuttavat yhteistyönä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Leppä torjuu maito- ja lihakiellot: "Asiassa ollaan hakoteillä, jos kieltoja perustellaan ilmastosyillä."

Ulkomailta tuoduille henkilöille hankittiin suomalaiset henkilötunnukset, näiden nimiin otettiin pikavippejä ja luottokortteja – epäillyllä huijauksella saatiin yli 700  000 euroa

Poliisi kaipaa havaintoja valkotakkisesta miehestä Espoossa – epäillään yrittäneen napata 9-vuotiaan pojan

Korkein oikeus perui vartijan murhanneen vangin vapauttamisen – Vanki oli liittynyt vankilassa UB-jengin täysjäseneksi

Poliisi saanut kiinni etsimänsä nuoren naisen Harjavallassa – etsittiin epäiltynä väkivaltarikoksesta

Täyteen vuokratut ostarit houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa, pääkaupunkiseudun kauppakeskuksissa liiketiloja on tyhjillään

Ravitsemusterapian professori Ursula Schwab torjuu maito- ja lihakiellot: "Kiellot johtavat aina ongelmiin"

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö ei karsisi lihaa ja maitoa koulujen ja päiväkotien ruokalistoilta

Lähestymiskieltojen määrä vajosi alemmas kuin koskaan – Kansainvälinen asiantuntijaryhmäkin ihmettelee Suomen alhaisia lukuja

Länsi-Balkanin laajentuminen repii jäsenmaita – EU-johtajat päättivät kokouspäivän ilman tulosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.