KYSin synnytysvalmennukset YouTubeen - asiakaslähtöistä terveyspalvelua

KYSin synnytysvalmennukset löytyvät nyt verkosta.

Videot sisältävät tietoa synnytyksen käynnistymisestä ja sairaalaan lähtemisestä sekä synnytyksen etenemisestä avautumisvaiheesta ponnistusvaiheeseen. Lisäksi videoissa kerrotaan erilaisista lääkkeettömistä ja lääkkeellisistä kivunlievitysmuodoista, esimerkiksi epiduraali- ja spinaalipuudutuksista. Yhtenä aiheena on myös se, millaisissa tilanteissa päädytään sektioon.

Synnytyksen jälkeen käsitellään muun muassa vierihoitoa, ihokontaktin tärkeyttä ja vauvan hoidon opettelua. Lastenlääkäri kertoo vastasyntyneen kotiinlähtötarkastuksesta.

- Videoiden avulla tuleva synnyttäjä pääsee tutustumaan aiheeseen missä tahansa ja silloin, kun se itselle parhaiten sopii, apulaisosastonhoitaja Johanna Kejonen naisten akuuttikeskuksesta kertoo.

Synnytysvalmennusten siirtäminen verkkoon on KYSIn mukaan yksi askel kohti asiakaslähtöisiä digitaalisia terveyspalveluja.

Synnytysvalmennusvideoita voi katsella Kuopion yliopistollisen sairaalan YouTube-kanavalla. Videot on koottu myös tiedotteen mukaan myös KYSIn verkkosivuille.

KYS tarjoaa digipalveluita myös Terveyskylä.fi-verkkopalvelussa, jonka sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Terveyskylä.fi on näkyvin osa Virtuaalisairaala-hanketta, jota Suomen yliopistolliset sairaalat toteuttavat yhteistyönä.