Sairaalan vesijohtovedessä legionellakasvua

Kuopion yliopistollisen sairaalan KYSin vesijohtovedessä on legionellakasvua, joka voi aiheuttaa vaikean keuhkokuumeen potilaille, joiden immuunivaste on heikentynyt. Tämä  johtuu veden tai aerosolin joutumisesta keuhkoihin. Asia käy ilmi KYSin tiedotteesta.

Tämän vuoksi vaikeasti sairaiden immunosuppressiopotilaiden, kuten syöpäpotilaiden, tulee käyttää pullotettua vettä juomavetenä ja hampaiden pesuun. Tämä koskee myös esimerkiksi tehohoidossa olevia ja nielemisvaikeuksista kärsiviä potilaita, jotka eivät itse kykene pesemään hampaitaan. Legionellainfektio ei tartu henkilöstä toiseen.

Infektiolääkäri Irma Koivula sanoo, että muut potilaat ja henkilökunta voivat käyttää normaalisti KYSin vesijohtovettä. Hän muistuttaa, että vesijohtoveden käyttörajoitus on edellä mainittujen riskiryhmien kohdalla rutiinikäytäntö, josta on nyt vain muistutettu uudelleen. Legionellakasvusto ei ole KYSissä uusi asia.

Koivulan mukaan kasvustoa oli vesijohtovedessä nyt sen verran, että THL:n suositusarvot ylittyivät.

Tiedotteen mukaan KYSissä selvitetään mahdollisuuksia vähentää vesijohtoputkien legionellakasvua. KYS on nostanut lämpimän veden kiertolämpötilaa ja lisännyt veden juoksutusta pisteissä, joissa kulutus on vähäistä. Myös mahdollisuuksia ottaa käyttöön muitakin käyttöveden  puhdistusmenetelmiä selvitellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

PieksämäkiYt-neuvottelut käyntiin Pieksämäen kaupunginhallitus päätti aloittaa ennakoidusti yt-menettelyn palkkausmenojen vähentämiseksi ensi vuonna. Neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Tavoitteeksi on asetettu kahden miljoonan euron säästöt henkilöst

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

Turhia kilpailukieltosopimuksia pyritään karsimaan kolmikantaisesti

Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Kuopion kouluiskua tutkitaan myös valmistelurikoksena, haavoittuneista sairaalassa enää yksi

Syyttäjä: Turun ammattikorkeakoulun työntekijä teki haamukatsastuksia autoihin, joita ei ollut edes nähnyt

EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin

MV-julkaisu masinoi käräjäoikeuden mukaan vihamielisiä lokakampanjoita – perustaja kiistää tämän hovioikeudessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.