Kirje maan hallitukselta hämmensi savolaisäidin

Äitienpäivänä palkitaan kasvattajana ansioituneita äitejä Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalilla, jonka myöntää tasavallan presidentti. Iisalmessa asuva Reeta Kaarina Korhonen on yksi palkituista.

–Pöydälleni ilmestyi sininen kirjekuori, jossa luki, että maan hallitus. Ihmettelin, että mikä se on? Onhan tämä suuri kunnia, hän sanoo.

Korhonen syntyi Sonkajärvellä vuonna 1942 nelilapsisen perheen esikoisena. Koti oli maalaistalo, jossa myös lapset osallistuvat kodin ja tilan töihin. Kaarina kävi kansakoulun, kansanopiston ja kouluttautui aikuisiällä laitoshuoltajaksi.

Kaarina avioitui autonkuljettaja Matti Korhosen kanssa vuonna 1961. Vuosien saatossa heille syntyi viisi lasta, joista nuorimmalla on Downin syndrooma. 1980-luvun luvun puolivälissä oli vaikea saada apua ja tietoa Downin syndroomasta. Oman laitoshuoltajan työnsä ohella Korhonen on toiminut muun muassa Iisalmen Kehitysvammaisten Tuki ry:ssä, Iisalmen kaupunginvaltuustossa ja henkilökohtaisena neuvojana perheille, joille on syntynyt vammainen lapsi.

Lue lisää sunnuntain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Olisin hoitanut tytön ilman ansiomerkkejäkin