KYSiin uusi vaatemallisto ensimmäisenä suomalaissairaalana – Katso video esittelystä!

Kauhtuneet, hiostavat ja vaaleanpunaisina hohtavat 1970-luvun potilasvaatteet eivät enää ole riesana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa (KYS), kun kesäkuun lopussa otetaan käyttöön uusi mallisto ensimmäisenä suomalaissairaalana.

Uudistuksen toteutti Sakupe Oy, jonka kautta yliopistosairaalan vaatehuolto toimii.

Mallistossa on yhdeksän vaatekappaletta bikinialushousuista aamutakkiin. Kokonaan uusia ovat t-paita, napeilla lahkeesta tai hihasta aukeava ortopedinen vaate sekä äitiysmekko. Harmaan perusvärin rinnalle on yhdistetty omenanvihreää, luumua ja raikasta turkoosia.

Värin potilas pääsee itse valitsemaan saapuessaan sairaalaan.

– KYSissä ajatellaan, että myös miellyttävän vaatetuksen kautta voidaan tukea potilaan paranemista, selvitti sairaalavaatteiden muotinäytöksen tiistaina aamupäivällä juontanut Jorma Uotinen.

Asujen esittelytilaisuus keräsi vasta käyttöön otetun Kaarisairaalan aulaan runsaasti henkilökuntaa ja potilaita, jotka ihastelivat uudistusta.

Kyse ei ole pelkästä tyylistä. Sakupe Oy:n toimitusjohtajan Antti Tervon mukaan synteettinen materiaali ei tarjoa kasvualustaa mikrobeille. Näin ehkäistään sairaalabakteerien leviämistä

Uuden aikuisten malliston on suunnitellut helsinkiläinen Medanta Oy. Muissa sairaaloissa käytetään yhä noin 40 vuotta vanhaa mallistoa.

Aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.