Kadonneen nunnan hiusnauha löytyi maastosta

Heinävedellä kadonneen nunnan hiusnauha on löytynyt maastosta tien laidalta noin seitsemän kilometrin päästä Lintulan luostarista.

Poliisin mukaan hiusnauha löytyi lokakuussa ja poliisi on varmistanut sen nyt omin tutkimuksin, että se kuului kadonneelle nunnalle.

Löytynyt käsintehty hiusnauha oli yksi merkittävä syy, että poliisi laajensi etsintäaluetta, jolta kadonnutta nunnaa on etsitty.

Heinäkuussa kadonnutta nunnaa etsittiin tiiviisti heti katoamisen jälkeen, mutta häntä ei silloin löydetty.

Poliisi on jatkanut maastoetsintöjä tällä viikolla Heinävedellä noin kahdeksan kilometrin säteellä Lintulan luostarista. Nunnaa ei ole silti toistaiseksi löydetty, vaikka etsintöjä on tehty löytöpaikalta lähtevillä teillä, metsäautoteillä, poluilla, vanhoilla urilla, aukoissa ja läheisten pienten vesistöjen luona.

Etsintöihin on osallistunut poliisin ruumiskoiria eli erikoiskoulutettuja koiria ohjaajineen useilta poliisilaitoksilta kolmen päivän ajan.

Poliisi ei kertonut tarkkaa etsintäpäivää julki etukäteen, jotta erikoiskoulutetut koirat saivat työrauhan alueella. Vieraat ihmiset hajuineen olisivat voineet häiritä tehokasta etsintää.

Aluetta tutkittiin poliisikoirien kanssa vielä nyt marraskuussa, koska maaston vehreys on jo vähentynyt ja koirien työskentely paikalla helpottunut.

Katoamisalue eli Lintulan luostarin ympäristö on kuitenkin hyvin monimuotoista maastoa, jossa on järviä, suppia ja tiheitä pusikkosaarekkeita.

Katosi kesällä

Kadonnut nunna, heinävetinen 73-vuotias nainen, oli liikkunut 11. heinäkuuta illalla luostarin lähellä tiellä ja käynyt katsomassa läheisen maatilan palopaikkaa.

Hän oli jatkanut palopaikalta matkaansa jalan. Hänestä oli viimeisin havainto tieltä samana iltana. Poliisin mukaan löytynyt hiusnauha oli viimeisen havaintopaikan suunnassa, siitä vielä eteenpäin.

Nunnan huomattiin puuttuvan luostarista seuraavana aamuna.

Lintulan luostarissa on yhteensä vain yhdeksän nunnaa. Lintulan Pyhän kolminaisuuden luostari on Pohjoismaiden ainoa ortodoksinen nunnaluostari.

Poliisi päättää myöhemmin, miten etsintöjä vielä jatketaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kadonneen nunnan etsintöjä jatketaan tänä syksynä

Ruumiskoirat etsivät nyt maastosta - nunnan katoamispaikka ei ole tarkentunut

Ruumiskoirat avuksi Heinävedelle - poliisi jatkaa nunnan etsintää

Kadonneen nunnan löytäminen erittäin vaikeaa: "Voi olla, että kuoppa on heinikossa metrin päässä peittyneenä"

Nunnan etsinnät jatkuvat - erikoinen katoaminen yllätti, poliisi julkisti kuvan

Nunna katosi yllättäen – poliisi pyytää havaintoja