Kadonneen nunnan hiusnauha löytyi maastosta

Heinävedellä kadonneen nunnan hiusnauha on löytynyt maastosta tien laidalta noin seitsemän kilometrin päästä Lintulan luostarista.

Poliisin mukaan hiusnauha löytyi lokakuussa ja poliisi on varmistanut sen nyt omin tutkimuksin, että se kuului kadonneelle nunnalle.

Löytynyt käsintehty hiusnauha oli yksi merkittävä syy, että poliisi laajensi etsintäaluetta, jolta kadonnutta nunnaa on etsitty.

Heinäkuussa kadonnutta nunnaa etsittiin tiiviisti heti katoamisen jälkeen, mutta häntä ei silloin löydetty.

Poliisi on jatkanut maastoetsintöjä tällä viikolla Heinävedellä noin kahdeksan kilometrin säteellä Lintulan luostarista. Nunnaa ei ole silti toistaiseksi löydetty, vaikka etsintöjä on tehty löytöpaikalta lähtevillä teillä, metsäautoteillä, poluilla, vanhoilla urilla, aukoissa ja läheisten pienten vesistöjen luona.

Etsintöihin on osallistunut poliisin ruumiskoiria eli erikoiskoulutettuja koiria ohjaajineen useilta poliisilaitoksilta kolmen päivän ajan.

Poliisi ei kertonut tarkkaa etsintäpäivää julki etukäteen, jotta erikoiskoulutetut koirat saivat työrauhan alueella. Vieraat ihmiset hajuineen olisivat voineet häiritä tehokasta etsintää.

Aluetta tutkittiin poliisikoirien kanssa vielä nyt marraskuussa, koska maaston vehreys on jo vähentynyt ja koirien työskentely paikalla helpottunut.

Katoamisalue eli Lintulan luostarin ympäristö on kuitenkin hyvin monimuotoista maastoa, jossa on järviä, suppia ja tiheitä pusikkosaarekkeita.

Katosi kesällä

Kadonnut nunna, heinävetinen 73-vuotias nainen, oli liikkunut 11. heinäkuuta illalla luostarin lähellä tiellä ja käynyt katsomassa läheisen maatilan palopaikkaa.

Hän oli jatkanut palopaikalta matkaansa jalan. Hänestä oli viimeisin havainto tieltä samana iltana. Poliisin mukaan löytynyt hiusnauha oli viimeisen havaintopaikan suunnassa, siitä vielä eteenpäin.

Nunnan huomattiin puuttuvan luostarista seuraavana aamuna.

Lintulan luostarissa on yhteensä vain yhdeksän nunnaa. Lintulan Pyhän kolminaisuuden luostari on Pohjoismaiden ainoa ortodoksinen nunnaluostari.

Poliisi päättää myöhemmin, miten etsintöjä vielä jatketaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kadonneen nunnan etsintöjä jatketaan tänä syksynä

Ruumiskoirat etsivät nyt maastosta - nunnan katoamispaikka ei ole tarkentunut

Ruumiskoirat avuksi Heinävedelle - poliisi jatkaa nunnan etsintää

Kadonneen nunnan löytäminen erittäin vaikeaa: "Voi olla, että kuoppa on heinikossa metrin päässä peittyneenä"

Nunnan etsinnät jatkuvat - erikoinen katoaminen yllätti, poliisi julkisti kuvan

Nunna katosi yllättäen – poliisi pyytää havaintoja

Uusimmat

Kotimaa

Länsi- ja Pohjois-Suomeen on luvassa sadetta, idässä kesäisiä lämpötiloja

Blockfestin aikana poliisilla riitti hommaa Tampereella – huumausainerikoksia, pahoinpitelyitä ja alueelle liputta ryntäileviä nuoria

Outojen voimien valtaamaan newyorkilaistaloon sijoittuva Control on espoolaisen Remedyn toistaiseksi suomalaisin peli

Häkämies varoittelee palkansaajaliittoja tavoittelemasta liian suuria palkankorotuksia – "Näkymä on heikentynyt"

Tulevien päivien sää on epävakainen mutta lämmin – sunnuntaina lämpötilat voivat nousta idässä yli 20 asteen

Miehen epäillään levittäneen asuntoon palavaa nestettä – poliisi tutkii omakotitalon paloa Ylitorniolla murhan yrityksenä

Rinne budjetista Demokraatille: Korkeakoulujen lisärahat tulevat varmasti, mutta niiden jaksotus on auki

Rattijuopoksi epäilty oli hukkua paetessaan poliisia Espoossa – apuun venepoliisi ja jopa lennokki

Sellissä ilman luonnonvaloa tai virikkeitä – Suomelle on huomautettu toistuvasti poliisin tiloissa säilytettävien tutkintavankien oloista, ministeriöllä alustavia ratkaisuja

Polkupyöräilijä kuoli risteysturmassa Oulussa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.