Kadonneen nunnan löytäminen vaikeaa: "Tunti tunnilta mahdollisuudet heikkenevät"

Toivo tiistaina Lintulan luostarista kadonneen nunna Elisabethin löytymisestä elossa hiipuu. Vielä lauantaina 73-vuotiasta nunnaa etsittiin 40 vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsenen ja poliisin voimin. Etsinnät keskittyvät noin seitsemän kilometrin päähän paikasta, jossa nunnasta tehtiin viimeisin havainto.

Koska kadonneesta ei tehty havaintoja neljään vuorokauteen, poliisi päätti sunnuntaina lopettaa hätäetsinnän. Poliisi päättää alkuviikosta, miten etsintöjä jatketaan.

– Päivä päivältä ja tunti tunnilta mahdollisuudet löytää elävänä heikkenevät. Sen takia tähän alkuun panostettiin näin isolla voimalla. Jossain vaiheessa on pakko tehdä jotain ratkaisuja ja nyt tehtiin tämä, rikoskomisario Harri Hauhia perustelee.

Hauhian mukaan nunnan todennäköisin katoamisalue on käyty läpi niin tarkkaan kuin on inhimillisesti mahdollista. Nunnasta tehtiin viimeinen varma havainto tiistai-iltana Honkasalontiellä noin viisi kilometriä luostarilta koilliseen.

– Koko valtavaa aluetta ei vain ole mahdollista käydä sillä tarkkuudella läpi. Siinä menisi aikaa viikkoja.

– Eikä meillä ole mitään muita lähtöjä kuin se yksi havainto, joten se olisi ihan hakuammuntaa, Hauhia jatkaa.

Hauhia painottaa etsittävän maaston olevan äärimmäisen vaikeakulkuista. Siksi kadonneen ihmisen löytäminen on erittäin vaikeaa, etenkin jos tämä ei pysty ilmaisemaan sijaintiaan.

– Kuoppaista ja soistuvaa maastoa jossa on ojia ja vesistöä. Voi olla, että kuoppa on heinikossa metrin päässä peittyneenä. Vaikka siinä ihminen makaa, niin ei sitä huomaa, Hauhia kuvailee.

Poliisin mukaan kadonneen etsintöjen aikana ei ole tullut ilmi mitään, mikä viittaisi rikokseen.

– Vapaaehtoisille etsijöille pitää antaa iso kiitos, he väsyttivät itsensä siellä kulkemalla, Hauhia kiittelee.

Kadonneesta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen tai numeroon 0295 455 358.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ruumiskoirat avuksi Heinävedelle - poliisi jatkaa nunnan etsintää

Liittyykö tieltä löytynyt lyhty kadonneeseen nunnaan? Poliisi pyytää apua

Uusimmat

Kotimaa

Jalankulkijoilla tänään liukas keli osassa maata – päivälämpötilat yli keskimääräisen

Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön: Pakettiliiketoiminta ja kirjeposti erikseen

Keskustan Kurvinen: Perussuomalaiset sortuneet valelukuihin budjetissaan – eduskunnassa ruodittiin opposition vaihtoehtobudjetteja

120 kuntaa haluaa kokeilla vastuuta työllisyyspalveluista – jo ensi keväänä moni työtön asioi TE-toimiston sijaan kunnan kanssa

Neljä suomalaisjohtajaa kuoli lentoturmassa Zimbabwessa vuosi sitten – Tutkinta yhä kesken: "Kaikki päivämäärät tulevat pian vastaan"

Oikeus hylkäsi syytteet lapsen ympärileikkausjutussa – Seura: Isän syytettiin järjestäneen tyttärensä silpominen

Irakilaismies levitti Facebookissa raakaa väkivaltamateriaalia ja panetteli shiiamuslimeja – oikeus tuomitsi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Rinteen eläkeavaus saa vastakaikua vasemmalta – Pekosen mukaan ministeriössä pohditaan äitien eläkkeitä

STT:n tietojen mukaan valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle

Sotasurmat-sivuston päivityksessä löytyi 1  600 sisällissodan ennestään tuntematonta vainajaa, lähes kaikki uhreista punaisia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.