Kadonnut mies löytyi järvestä kuolleena

Lokakuussa Rantasalmella kadonnut keski-ikäinen mies löytyi läheltä katoamispaikkaansa kuolleena. 59-vuotias mies jäi kateisiin lokakuun puolivälissä, kun hän lähti kalaan Haapaselälle. Alue oli miehelle entuudestaan tuttua kalastusseutua. Hän ei kuitenkaan palannut kalareissulta kotiin, joten läheiset hälyttivät apua.

Poliisin paikalle kutsuma Puolustusvoimien kopteri löysi miehen veneen ajelehtimasta tyhjänä. Sen perämoottoriin oli tullut teknistä vikaa. Vaikka vene löytyi, hukkuneeksi epäilty mies jäi kateisiin.

Etsintöihin osallistui syksyn aikana poliisin ruumiskoiria, joiden avulla poliisilla oli käsitys etsintäalueesta, jossa mies voisi olla.

Tällä viikolla jatketut etsinnät tuottivat tulosta. Poliisin virka-avuksi pyytämä merivartiosto löysi menehtyneen miehen alueelta, jolta venekin oli aiemmin löytynyt ja jonka ruumiskoira oli merkinnyt.

Merivartiosto havaitsi menehtyneen vedestä viistokaikuluotaimella, minkä jälkeen merivartioston sukeltajat nostivat tämän pintaan.

Poliisi tutkii tapausta normaalina kuoleman syyn tutkintana.

Myös moottoriveneen vikaa selvitellään vielä tarkemmin vastaavien turmien estämiseksi jatkossa. Ensitiedon mukaan miehen veneen moottori oli rikkoutunut ohjauskyvyttömäksi, joten kalamies oli joutunut veden varaan mahdollisesti sitä korjatessaan tai käsitellessään.

Etelä-Savossa Puumalassa on kateissa vielä kaksi järvellä kadonnutta kalamiestä ja Pielavedellä yksi rannalla kadonnut mies.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaksi tai kolme miestä kateissa järvellä

Kolme miestä kateissa Savossa

Ystävät etsivät Teemua yötä päivää

Laajat etsinnät käynnissä järvellä

Kadonnutta ei ole löydetty

Mies on kateissa Pielavedellä