Kadulta löytyneet paperit liittyvät varkauteen

Poliisi tutkii Kuopiossa lauantaina kadulta löytyneiden kotihoidon terveys- ja henkilötietoja sisältäneiden papereiden alkuperää mahdollisena varkausrikoksena, todennäköisesti näpistyksenä.

Poliisi epäilee, että löydetyt paperit oli varastettu yhtä aikaa laukun mukana.

Laukkua alunperin kuljettaneella henkilöllä oli oikeus kuljettaa papereita luvallisesti mukanaan, mutta poliisi tutkii, syyllistyikö hän tuottamukselliseen virkasalaisuuden rikkomiseen tai salassapitorikkomukseen papereiden kanssa.

Myös Kuopion kaupunki selvittää papereiden liikkeitä.

Poliisin mukaan laukun omistaja teki rikosilmoituksen laukun viemisestä sunnuntaina aamulla. Savon Sanomat kertoi papereiden löytymisestä kadulta sunnuntain lehdessään.

Ilmoituksen mukaan laukku oli anastettu keskustassa jo yli vuorokautta aiemmin lauantaina aamuyöllä.

Ohikulkija löysi lauantaina iltapäivällä Kuopion keskustasta kadulta asiakirjoja, joissa oli Kuopion kaupungin kotipalvelun työlistoja ja muita papereita.

Savon Sanomat kävi lauantaina ohikulkijan pyynnöstä keräämässä kaikki loputkin kyseiset paperit lumesta ohikulkijoiden ulottumattomiin. Papereissa oli yleisluontoisia koulutusohjeita hoitoalalle, mutta myös työlistoja, joissa oli iäkkäiden ihmisten nimet, kotiosoitteet, merkintöjä avaimista sekä intiimejäkin hoito- ja hoivatietoja.

Poliisi on takavarikoinut paperit ja jatkaa tapauksen tutkintaa. Poliisin mukaan papereiden katoaminen ei aiheuta mitään turvallisuusriskiä niissä mainituille kotihoidon asiakkaille, vaan poliisi ja kotipalvelu ovat varmistaneet, ettei papereiden tietoja voi käyttää esimerkiksi asuntoihin pääsemiseen luvatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kadulta löytyi kasa vanhusten terveystietoja