Kahdeksan kuukautta kestänyt lapsikaappaus toi ehdollista vankeutta isälle

Lapsensa Irakiin kaapannut mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Oikeus tuomitsi irakilaismiehen vuodeksi ja 2 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen lapsikaappauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, kolmesta vapaudenriistosta ja kahdesta pahoinpitelystä.

Syytteen mukaan mies kaappasi viisivuotiaan poikansa huhtikuussa 2017 Hollolasta lapsen kotoa ja piti tätä kahdeksan kuukautta Irakissa, jonka jälkeen lapsi saatiin takaisin Suomeen. Oikeus antoi tuomion kesäkuun alussa oikeudenkäynnin päätteeksi.

Oikeus hylkäsi syytteen törkeästä kiristyksen yrityksestä. Syytteen mukaan mies yritti kiristää puolisonsa tekemään Suomen viranomaisille perheenyhdistämishakemuksen.

Sekä tuomittu että asianomistajat ovat ilmoittaneet tyytymättömyyttään tuomioon.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.