Kahdelle alaikäiselle tytölle tuomiot törkeästä ryöstöstä

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi kaksi alaikäistä tyttöä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja valvontaan rajuista rikoksista Mäntyharjulla viime lokakuussa.

15- ja 16-vuotiaat tytöt suunnittelivat yhdessä pienryhmäkodin ohjaajan väkivaltaisen ryöstön. He hyökkäsivät naisen kimppuun, kun tämä oli mennyt toimistoon antamaan toiselle lapsista lääkkeitä. Tytöt löivät naista pihdeillä päähän ja varastivat kaksi kännykkää, käteistä rahaa ja auton avaimet.

Oikeuden mukaan tytöt olivat tarkoituksella valinneet ryöstön kohteeksi naisen, joka oli työntekijöistä pienin eikä pystynyt puolustautumaan kahta hyökkääjää vastaan.

Lisäksi tytöt sulkivat naisen pihan kanatarhaan ja pakenivat paikalta ryöstämällään autolla.

Tytöt pakenivat Kouvolaan asti, kunnes poliisit saivat heidät takaa-ajon jälkeen kiinni.

Oikeus tuomitsi 15-vuotiaan tytön törkeästä ryöstöstä, vapaudenriistosta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kaikki rikokset oli tehty nuorena henkilönä, mikä alensi tuomiota.

Oikeus tuomitsi tytön kahdeksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen sekä yhdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi valvontaan.

Oikeus tuomitsi toisen tekijän, 16-vuotiaan tytön, törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta nuorena henkilönä ehdolliseen vankeuteen yhdeksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi. Hänet määrättiin valvontaan yhdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi.

Lisäksi tytöt määrättiin maksamaan pahoinpidellylle naiselle 8 550 euroa korvauksia muun muassa pysyvästä kosmeettisesta haitasta ja kärsimyksestä. Tyttöjen on myös korvattava pineryhmäkodin kuluja lähes 11 300 euron edestä.

Kaksi alaikäistä tyttöä ryöstivät pienryhmäkodin - löivät ohjaajaa pihdeillä