Uhkasi raiskata miehen ja kuristi pahoin - Kahdelle vankeutta törkeästä ryöstöstä

Huumeiden takia valvoneet ja sekaisin olleet miehen hakkasivat ja kuristivat tuttuaan pahoin Kuopiossa viime marraskuussa.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Robertino Schwartzin, 26, kolmeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Tuomiossa otettiin alentavana huomioon hänen vastikään saamansa muut tuomiot, jotka lasketaan vankeusaikaan mukaan.

Toinen tekijä, kuopiolainen 24-vuotias mies, tuomittiin törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta vuodeksi vankeuteen. Myös hänen tuomiotaan alensi vain reilua kuukautta aiemmin saatu edellinen tuomio vastaavasta rikoksesta. Hänet tuomittiin silloin 3,5 vuodeksi vankeuteen, joten uusi tuomio lasketaan sen yhteyteen.

Rajua väkivaltaa

Tapaus sai alkunsa kun uhriksi joutunut lapinlahtelainen mies meni pyynnöstä tapaamaan tuntemaansa 17-vuotiasta tyttöä tämän asunnolle Kuopioon. Tekijät tulivat paikalle. Heistä toinen oli tyttöä avopuoliso, joka suuttui tilanteesta ja naisen puheista.

Mies löi uhriaan muutamia kertoja, kunnes asuntoon myös tullut Schwartz jatkoi pahoinpitelyä.

Schwartz uhkasi uhria puukolla, kuristi tätä pahoin, löi jatkojohdolla, uhkasi raiskata siivousvälineellä sekä pakotti miehen riisumaan housunsa ja konttaamaan lattialla koiraa esittäen.

Koska miehet myös pakottivat uhrinsa antamaan heille pankkitililtään nostetut 500 euroa sekä yrittivät nostaa hänen tiedoillaan pikavippejä, oikeus katsoi kaikkien tekojen sisältyvän törkeään ryöstöön, eikä esimerkiksi törkeään pahoinpitelyyn.

Miehet eivät myöskään päästäneet uhriaan poistumaan, vaan lähtivät ajeluttamaan autolla Lapinlahdelle, jotta esimerkiksi hänen nettipankkitunnuksillaan saataisiin nostettua lisää rahaa.

Porukka kääntyi kuitenkin Kuopion Niiralan ABC-huoltoasemalla, jossa uhri pääsi pakenemaan tekijöitä kassan taakse ja hänelle hälytettiin apua.

Tyttö auttoi teossa

Oikeus tuomitsi kaavilaisen 17-vuotiaan tytön nuorena henkilönä avunannosta törkeään ryöstöön ja nuorena henkilönä avunannosta törkeään vapaudenriistoon.

Oikeuden mukaan tyttö syytti päätekijöille uhria virheellisesti raiskauksesta, kävi nostamassa uhrin pankkikortilla rahaa, otti uhrilta puhelimen ja muutoinkin pyöri mukana vapaaehtoisesti koko teon ajan.

Oikeus tuomitsi tytön yhdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja valvontaan samaksi ajaksi.

Kolmen tekijän on yhteisvastuullisesti korvattava uhrille 620 euroa varastetuista rahoista ja vereentyneistä vaatteista sekä 6 000 euroa kivusta ja kärsimyksestä.

 

 

 

Väkivalta: Päättömiä tekoja

Kuopiossa on tehty vuoden aikana paljon päihdeporukoiden keskinäisiä ryöstöjä ja pahoinpitelyjä.

Useat tekijät kuten tämän tapauksen päätekijä kertoi käyttäneensä ennen tekoa amfetamiinia, valvoneensa sen takia öitä ja olleensa huumeista sekaisin tekohetkellä.

Vastikään poliisin tietoon tuli myös tapaus, jossa 18-vuotiaiden miesten porukka oli kokeillut amfetamiinia Kuopiossa. Yksi löytyi puukotettuna käytävältä ja kaksi täysin sekaisin paikalta. Uhri vietiin sairaalaan ja kaksi muuta putkaan epäiltyinä tapon yrityksestä.

Päihteiden käyttäjien ja viranomaisten havaintojen mukaan Kuopion seudullakin on nyt paljon amfetamiinia. Jos tiedät sen levittäjiä, jätä tiedot poliisille vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mies hakkasi uhriaan Maglitella - seurauksena vakava aivovamma

Mies vangittiin törkeästä ryöstöstä Kuopiossa

Porukka piti uhria vankinaan ja pahoinpiteli rajusti Kuopiossa

Poliisi auttoi puukotuksen uhria - nuori mies vangittiin tapon yrityksestä

Miehille vankeustuomiot törkeästä ryöstöstä