Kahta kuopiolaista epäillään väärän rahan levittämisestä

Poliisi epäilee kuopiolaisen naisen ja miehen levittäneen tietoisesti väärennettyjä euroseteleitä Kuopiossa. Kaksikkoa epäillään maksuvälinerikoksesta, todennäköisesti rikosnimikkeellä väärän rahan käyttö.

Kuopiosta löytyi väärennettyjä 20 euron seteleitä helmikuun alussa. Poliisi aloitti tapauksen tutkinnan. Tähän mennessä ilmi on tullut kymmenkunta väärennettyä seteliä, jotka kaikki oli levitetty liikkeisiin Kuopiossa.

Väärennetyissä 20 euron seteleissä oli kaikissa sama sarjanumero. Väärennöksissä oli myös 10 ja 50 euron seteleitä.

Poliisi on kuulustellut pariskuntaa, joka väittää hankkineensa väärennökset netin kautta. Rahan alkuperän tutkinta on vielä kesken.

Samaan aikaan helmikuun alussa myös Helsingistä löytyi samanlaisia väärennettyjä 20 euron seteleitä. Saman erän väärennöksiä levitettiin Helsingissä myös viime syksynä.

Aiemmin samanlaisia seteliväärennöksiä on löytynyt muualta Euroopasta.

Kuopiosta löydetyt väärennökset olivat ammattimaisesti tehtyjä. Väärän rahan edelleen levittäminen on rikos, joten väärennetyksi epäillystä setelistä kannattaa ilmoittaa pankkiin tai poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Väärää rahaa ilmi ympäri Suomen - myös Kuopiossa

Uusimmat

Kotimaa

STT aloitti Yle Uutisten kommenttiosioiden moderoinnin  –  HS ja IS moderointiasiakkaiksi jo aiemmin

Työsuhdeautoista ja -matkalipuista linjaukset huhtikuussa – Bensiinin verotus tehokkain ohjauskeino päästöjen vähentämiseksi

Pohjanmaa saa aamulla muutaman lumisentin, illalla myrskyää laajasti

Lauha ja lumeton talvi altistaa metsät myrskytuhoille – puut kaatuvat herkemmin, kun maa ei ole jäässä

Taksikyytien hinnat nousseet taksiuudistuksen jälkeen – Hintojen nousu ei yllättänyt kuopiolaista taksiyrittäjää

Ensin reilusti lämpöasteita Oulun seudulle saakka, keskiviikkona pakastaa hieman – lunta ei ole edelleenkään luvassa etelään

Ilkka: iisalmelaistaustainen Riikka Pirkkalainen hakee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.