Kahta puukotettiin nuorten illanvietossa - epäilty alaikäinen

Poliisi tutkii kahta puukotusta Suonenjoelta lauantain vastaiselta yöltä. Teot sattuivat ulkona Mansikkakarnevaali-viikonlopun aikaan, mutta eivät karnevaalialueella.

Poliisi epäilee, että molemmissa puukottajissa tekijä oli sama.

Savon Sanomien tietojen mukaan teoista epäillään alaikäistä poikaa. Toisin kuin huhutaan epäilty ei ole turvapaikanhakija.

Uhrit ovat saaneet hoitoa, mutta vammojen vakavuudesta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Savon Sanomien tietojen mukaan uhreja oli pistetty teräaseella.

Tilanne oli ollut hyvin vaarallinen, kun poika oli ottanut teräaseen esille keskellä väkijoukkoa, jossa oli ollut lähellä erittäin paljon nuoria  - osa päihtyneinä.

Myös useita aikuisten tappeluja tutkinnassa

Suonenjoella oli perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä koolla useita satoja nuoria uimarannalla ja sen lähiympäristössä. Lisäksi kaupunkialueella oli erittäin paljon muuta väkeä.

Poliisin tietoon tuli viikonloppuna Suonenjoelta puukotusten lisäksi myös useita muita pahoinpitelyitä. Ensilaskennan mukaan poliisille ilmoitettujen pahoinpitelyjen määrä viikonlopulta oli lauantai-iltaan mennessä jo isompi kuin koko kesältä yhteensä paikkakunnalla.

Tämänhetkisten tietojen mukaan uimahallin takana yhtä henkilöä potkittiin samoin kuin yhtä miestä keskustassa. Lisäksi keskustassa kirjattiin neljä lievää pahoinpitelyä tilanteista, joissa useamman miehen porukassa syntyi tappelu.

Osassa pahoinpitelyistä tekijät ovat poliisin tiedossa, mutta osassa nujakoista on selvittämättä.

Pahoinpitelyjen epäilyt ja uhrit ovat eri-ikäisiä sekä nuoria aikuisia että keski-ikäisiä miehiä.

Poliisi joutui ottamaan varaputkan käyttöön

Lasinsiruja lensi uimahallin altaaseen - vandaalit hajottivat ikkunoita