Kaikki Suomen hätäkeskukset suruliputtavat menehtyneen sukeltajan vuoksi

Hätäkeskuslaitoksen kaikissa toimipisteissä on tiistaina suruliputus. Suruliputuksella muistetaan Hätäkeskuslaitoksen työntekijää, joka menehtyi vapaa-ajan äkillisessä tapaturmassa Ruotsissa viime sunnuntaina.

Kuopiolainen keski-ikäinen nainen menehtyi sukellusonnettomuudessa ollessaan sukellusryhmän mukana matkalla Ruotsin Tuna-Hästbergsin luolassa.

Nainen oli hätäkeskuspäivystäjä ja lisäksi hän koulutti uusia hätäkeskuspäivystäjiä Pelastusopistolla Kuopiossa.

Nainen oli kokenut tekniikkasukeltaja. Hän menehtyi sukellusretkellä, jossa kolmen henkilön porukka sukelsi vuorollaan käystöä poistettuun kaivokseen. Tuna-Hästbergsin luola on nykyään suosittu sukelluskohde, jossa on opastetut sukellusretit myös hyvin syvälle ja pitkin matkojen päähän luolan suuaukosta.

Nainen epäillään joutuneen varusteidensa kanssa johonkin pulmiin kesken sukelluksen. Hänen mukanaan sukeltaneet epäilivät lehtihaastatteluissa naisen myös hätääntyneen tilanteesta. Nainen menetti  tajuntansa eivätkä toiset sukeltajat voineet auttaa häntä.

Toiset sukeltajat sitoivat naisen kuitenkin paikalle niin, että hän on löydettävissä eikä kellu luolaan muualle. Pelastusyritykset paikalla lopetettiin sunnuntaina.

Poliisin sukeltajat totesivat sukellusmatkan olevan heille liian pitkä. Seuraavaksi nainen hakemisen vuoksi luolaan sukeltavat Ruotsin puolustusvoimien ammattisukeltajista ryhmä, jolla on kokemusta pitkistä sukelluksista luolissa.

Kuopion sukellusyhteisö sai suru-uutisen Ruotsista: "Tätä on niin vaikea hyväksyä"

Armeijan sukeltajat nostavat Ruotsissa kuolleen kuopiolaisnaisen kaivoksesta: "Tämä on traaginen onnettomuus"

Sukellusonnettomuudessa menehtynyt oli Kuopiosta