Kaikki lähialueen poliisipartiot hälytettiin aseen takia markettiin – paljastui muuksi kuin luultiin

Itä-Suomen poliisi lähetti useita poliisipartioita isoon markettiin Pieksämäellä, kun sivullinen oli ilmoittanut kaupassa nähdyistä aseellisista nuorista.

Poliisi tavoitti paikalta kaksi 13-15-vuotiasta poikaa, joilla ollut esine osoittautui leikkiaseeksi.

Hälytys kauppaan tuli tiistaina iltapäivällä noin kello 16:n aikaan eli hyvin vilkkaaseen asiointiaikaan, jolloin Pieksämäellä on paljon ihmisiä liikkeellä.

Ensitietojen mukaan sivullinen oli huomannut, että kaksi nuorta käveli kauppaan ja heillä oli käsissään ampuma-aseen näköinen esine. Poikien ikää ei ollut osattu arvioida muuten kuin, että he näyttivät nuorilta.

Kun poliisi sai tiedon asiasta, paikalle hälytettiin heti poliiseja Pieksämäen lisäksi Varkaudesta ja Kuopiosta.

Paikalle ehti useita poliisiautoja, joista poliisit jalkautuivat alueelle. Poliisit tavoittivat pojat liikkeen ulkopuolelta ja käskyttivät heitä luopumaan "aseesta".

Poliisi totesi kuitenkin nopeasti esineen jäljitelmäaseeksi, jota ei voi käyttää oikeasti ampumiseen.

Poliisi otti ensin pojat kiinni heidän henkilöllisyytensä selvittämiseksi. Asiaa selvittivät poliisin lisäksi myös sosiaaliviranomaiset ja asiasta ilmoitettiin myös lasten vanhemmille.

Poliisin mukaan asiaa selviteltäessä ilmeni, että kyse oli ollut poikien harkitsemattomasta hölmöilystä, kun he eivät olleet ajatelleet, miten vakavasti aseeseen suhtaudutaan. Pojat pääsivät jatkamaan matkaansa vanhempiensa mukaansa eikä asiasta koidu muita seuraamuksia.

Poliisi muistuttaa, ettei ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavien esineiden kanssa tulisi liikkua yleisillä paikoilla niiden aiheuttamien väärien hälytysten vuoksi. Poliisi joutuu suhtautumaan tilanteisiin vakavasti ja varautumaan siihen, että henkilöllä olisi ihmisjoukon keskellä oikea ampuma-ase hallussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi: Jätä puukko pois baariin lähtiessä

Jäljitelmäaseista aiheutuu paljon riesaa

Kampuksella nähty ase olikin muovia