Maakuntajohtaja Fimea-sotkusta: "Kaikkien aikojen lehmänkäännös"

Pohjois-Savon maakuntajohtaja Jussi Huttunen ei suuremmin yllättynyt Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean alueellistamisesta selvittäneen työryhmän ehdottaessa viraston päätoimipaikaksi Kuopion sijaan Helsinkiä.

– Se on työryhmän esitys ja vähän ennakoitavissa. Varmasti jatkuu se painostaminen ja vaikuttaminen siihen, että näin kävisi. Onneton esitys, Huttunen hymähtää.

Maakuntajohtaja pitää pöyristyttävänä, että Fimean ylijohtaja Sinikka Rajaniemi iloitsi esityksestä avoimesti Ylen Itä-Suomen uutisissa. Rajaniemi kommentoi esitystä "erittäin hienoksi".

– Hän kertoi nyt lopullisesti korttinsa. Kuinka viraston johtaja voi näin toimia ja ajatella? Hänen olisi pitänyt toimia voimassa olevan ministeriön ja maan hallituksen aiemman päätöksen mukaisesti, Huttunen puuskahtaa.

Hän muistuttaa asian olevan viime kädessä kansanedustajien, ministeriön ja hallituksen käsissä.

– Olisihan tämä alueellistamisessa kaikkien aikojen lehmänkäännös, jos tämä tehtäisiin. Ajat ovat vain nyt sellaiset, että tämä veivaus siitä, että "kaikki meille Etelä-Suomeen" ei lopu, vaan päinvastoin vahvistuu. Mutta ei tällaista teatteria ole muissa alueellistamispäätöksissä nähty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Täysin edellisten hallitusten tekemien linjausten ja päätösten vastaista"

Ministeri lupaa päätöksiä muutaman viikon sisään

Päätoimipaikaksi suositellaan Helsinkiä

Fimea: Lääketeollisuus kriittisenä alueellistamiselle

Fimeasta taas uusi selvitys