Kaksi henkeä autoon kaapanneen tuomio pysyi

Miehen ja naisen autoon pakottaneen ja Kuopiosta Leppävirralle ajaneen kuopiolaismiehen syyte vapaudenriistosta piti myös Itä-Suomen hovioikeudessa.

29-vuotias vastaaja tuomittiin myös pahoinpitelystä sekä useista pienemmistä rikoksista.

Hovioikeus pudotti miehen yhdeksän kuukauden vankeusrangaistuksesta kuukauden pois, koska syyte auton käyttövarkaudesta hylättiin.

Kaappaus sattui keväällä 2009. Ajon määränpäänä oli Savonlinna. Autoon pakotettu nainen pääsi kuitenkin hyppäämään pois liikkuvasta autosta Leppävirran kohdalla.

Syytteen vapaudenriistosta sai myös autossa ollut 27-vuotias mies. Hänen osaltaan syyte kuitenkin hylättiin jo käräjäoikeudessa.

Mies tuomittiin pienemmistä teoista kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

WWF:n kysely: Earth Houriin osallistui 1,4 miljoonaa suomalaista – valot sammuivat tunniksi 190 maassa ja maantieteellisellä alueella

Budjettipäällikön mukaan valtiontalous painuu yli 10 miljardia alijäämälle tänä vuonna

Kodeille tulossa muhkea energiansäästö – "Korona tulee varmasti vielä laskemaan hintoja"

Sydänsairaat ovat peruneet vastaanottoaikoja koronaviruksen pelossa – lääkärit patistavat sydänoireisia hakeutumaan hoitoon

Pieksämäen sosionomi-koulutus vetovoimaisin, vaikka kampus on lakkautusuhan alla

Presidentti Niinistö ihmettelee MTV:lle kriisinyrkkijupakkakeskustelua

Oppositio kritisoi hallitusta turhasta kiireestä asioissa, jotka eivät liity koronakriisiin – "Nyt on riskinä se, että tavalliset lakiesitykset eivät tule käsitellyksi asianmukaisesti"

Pikavippiyhtiön toimitusjohtaja ennakoi maksuhäiriöaaltoa – perintään joutumisen voi välttää sopimalla eräpäivän siirrosta tai maksuvapaasta kuukaudesta

Kunta-alan työehtosopimusta koskevaa umpisolmua availlaan jälleen ensi viikolla

Kuopiolaiset taidekauppiaat tuomittiin petoksista ja väärennyksistä – oikeus tuomitsi suosittujen näyttelyjen "aidot picassot" menetettäviksi valtiolle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.