Kaksi irakilaista kiinni Kajaanin taposta - epäillään myös kahdesta ryöstöstä

Poliisi on ottanut kiinni kaksi irakilaista miestä epäiltynä vuonna 1964 syntyneen miehen taposta Kajaanin Otanmäessä. Surmatulta paikalliselta mieheltä oli varastettu omaisuutta. Uhri löytyi Vuorimiehentien varrelta sunnuntaiaamuna.

Otanmäessä ryöstettiin myös vuonna 1975 syntynyt mies. Mieheltä vietiin matkapuhelin väkivaltaa käyttäen. Ryöstö tapahtui sunnuntaina yöllä puolenyön ja neljän välillä Uunimiehentiellä.

- Toinen epäillyistä otettiin kiinni Otanmäessä ja toinen Kajaanin keskustassa, kertoo rikosylikomisario Jarkko Maksiniemi.

Kiinniotot sujuivat rauhallisesti.

Kiinniotetut ovat Otamäen vastaanottokeskuksessa asuneita turvapaikanhakijoita. He ovat olleet Suomessa noin vuoden.

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut huhuja, että miehet olisivat saaneet kielteiset turvapaikkapäätökset. STT:n mukaan SPR:n Oulun piirin hallintojohtaja Ari Haaranen ei vahvista tietoa, eikä ota kantaa yksittäisten ihmisten asioihin.

Poliisi jatkaa rikosten tutkintaa asianosaisten ja todistajien kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Epäiltyjä ei ole vielä kuulusteltu.

- Tutkinnallisista syistä tapahtumainkulkua ja mahdollisia motiiveja ei voi kommentoida.

Poliisi ei tiedota asiasta vielä enempää. Tietoja tapauksesta voi ilmoittaa Kainuun poliisille tai suoraan hätäkeskukseen.

Poliisi pyytää havaintoja tapauksista. Havainnot pyydetään ilmoittaa Kajaanin poliisiaseman asiakaspalvelupäivystykseen p. 0295416520 tai vihjepuhelimeen 0295416673. Havainnoista voi ilmoittaa myös sähköpostiin tutkinta.kainuu@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi epäilee tappoa Kajaanin Otanmäessä

IL: Kajaanissa poliisioperaatio - "Ruumisauto lähti tunti sitten"

Uusimmat

Kotimaa

Pisteytysfarssille piste: Oikeustieteellisiin otetaan 46 opiskelijaa aiottua enemmän – Itä-Suomen yliopistossa opiskelijamäärä kasvaa vähiten

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Koronavirus: Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo taudin toinen aalto

Matkustusrajoitusten purkaminen ei näkynyt vielä Helsinki-Vantaalla – "Ei mitään dramaattista muutosta"

Lopella kaksi loukkaantui ja kymmenen vietiin sairaalaan ketjukolarista

Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Viranomaiset jäljittävät vaatimusten vastaisia suojaimia, osassa ohjeet kiinankielisiä

Haaviston mukaan rikosepäily ei ole vaikuttanut ulkoministerin tehtävien hoitamiseen – "En ole jättänyt mitään tehtävää hoitamatta tämän prosessin aikana"

Kaksikko ylitti Venäjän rajan vesiskootterilla, teon tahallisuus epäselvä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.