Kaksi irakilaista kiinni Kajaanin taposta - epäillään myös kahdesta ryöstöstä

Poliisi on ottanut kiinni kaksi irakilaista miestä epäiltynä vuonna 1964 syntyneen miehen taposta Kajaanin Otanmäessä. Surmatulta paikalliselta mieheltä oli varastettu omaisuutta. Uhri löytyi Vuorimiehentien varrelta sunnuntaiaamuna.

Otanmäessä ryöstettiin myös vuonna 1975 syntynyt mies. Mieheltä vietiin matkapuhelin väkivaltaa käyttäen. Ryöstö tapahtui sunnuntaina yöllä puolenyön ja neljän välillä Uunimiehentiellä.

- Toinen epäillyistä otettiin kiinni Otanmäessä ja toinen Kajaanin keskustassa, kertoo rikosylikomisario Jarkko Maksiniemi.

Kiinniotot sujuivat rauhallisesti.

Kiinniotetut ovat Otamäen vastaanottokeskuksessa asuneita turvapaikanhakijoita. He ovat olleet Suomessa noin vuoden.

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut huhuja, että miehet olisivat saaneet kielteiset turvapaikkapäätökset. STT:n mukaan SPR:n Oulun piirin hallintojohtaja Ari Haaranen ei vahvista tietoa, eikä ota kantaa yksittäisten ihmisten asioihin.

Poliisi jatkaa rikosten tutkintaa asianosaisten ja todistajien kuulusteluilla ja teknisellä tutkinnalla. Epäiltyjä ei ole vielä kuulusteltu.

- Tutkinnallisista syistä tapahtumainkulkua ja mahdollisia motiiveja ei voi kommentoida.

Poliisi ei tiedota asiasta vielä enempää. Tietoja tapauksesta voi ilmoittaa Kainuun poliisille tai suoraan hätäkeskukseen.

Poliisi pyytää havaintoja tapauksista. Havainnot pyydetään ilmoittaa Kajaanin poliisiaseman asiakaspalvelupäivystykseen p. 0295416520 tai vihjepuhelimeen 0295416673. Havainnoista voi ilmoittaa myös sähköpostiin tutkinta.kainuu@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi epäilee tappoa Kajaanin Otanmäessä

IL: Kajaanissa poliisioperaatio - "Ruumisauto lähti tunti sitten"