Kaksi koplaa kiinni varkauksista - toisilla kuparia, toisilla perämoottoreita

Käräjäoikeus on vanginnut poliisin esityksestä kaksi liettualaista miestä epäiltyinä omaisuusrikoksista Sisä-Savossa.

Poliisi kaipaa vielä lisää havaintoja, missä miehet ovat käyneet mahdollisesti varkaissa elo–syyskuun aikana.

Heidän hallustaan löytyi huomattava määrä varastettua kuparia. Poliisin tiedossa on tähän mennessä yksi yritys Suonenjoella, josta kuparia oli varastettu elokuun lopulla. Mahdollista on, että osa miehiltä löytyneestä omaisuudesta oli viety muista kohteista.

Miehet jäivät kiinni syyskuussa Oulussa, jolloin heidät otettiin kiinni ja poliisi takavarikoi varastetuksi epäillyn omaisuuden.

Näitkö perämoottorivarkaiden autoja?

Lisäksi käräjäoikeus on vanginnut poliisin esityksestä kaksi muuta miestä, joita puolestaan epäillään perämoottorivarkauksista eri puolilla Suomea.

Miehet liikkuivat Viron rekisterissä olleella vaaleanruskealla Peugeot Partnerilla ja Suomen rekisterissä olevalla beigellä Toyota Auriksella. Poliisin mukaan miesten epäillään liikkuneen Ylä-Savossa, Kajaanin ja Oulun välillä sekä Pietarsaaressa kahden viime viikon aikana. Poliisi pyytää lisää havaintoja epäillyistä perämoottorivarkaista.

Miesten epäillään varastaneen veneistä arvokkaita perämoottoreita ja niiden osia useista eri kunnista. Asiaa tutkii parhaillaan Pohjanmaan poliisi. Tekosarjaa tutkitaan useina törkeinä varkauksina.

Poliisi kehottaa huoltamaan veneen talvikuntoon, jos ei aio käyttää sitä enää tänä syksynä. Pienet perämoottorit kannattaa irrottaa ja viedä suojaan lukollisiin sisätiloihin. Veneistä kannattaa viedä suojaan myös kaikki muu varastettava irtain omaisuus.

Laaja mökkimurtosarja selvisi - varkaat veivät jopa ovia ja kiukaita

Ammattivarkaiksi epäillyllä porukalla 13 iäkästä uhria

Varkaat toimivat nyt usealla eri rintamalla

Varkaat ropeltavat nyt venerannoilla

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.