Kaksi koplaa kiinni varkauksista - toisilla kuparia, toisilla perämoottoreita

Käräjäoikeus on vanginnut poliisin esityksestä kaksi liettualaista miestä epäiltyinä omaisuusrikoksista Sisä-Savossa.

Poliisi kaipaa vielä lisää havaintoja, missä miehet ovat käyneet mahdollisesti varkaissa elo–syyskuun aikana.

Heidän hallustaan löytyi huomattava määrä varastettua kuparia. Poliisin tiedossa on tähän mennessä yksi yritys Suonenjoella, josta kuparia oli varastettu elokuun lopulla. Mahdollista on, että osa miehiltä löytyneestä omaisuudesta oli viety muista kohteista.

Miehet jäivät kiinni syyskuussa Oulussa, jolloin heidät otettiin kiinni ja poliisi takavarikoi varastetuksi epäillyn omaisuuden.

Näitkö perämoottorivarkaiden autoja?

Lisäksi käräjäoikeus on vanginnut poliisin esityksestä kaksi muuta miestä, joita puolestaan epäillään perämoottorivarkauksista eri puolilla Suomea.

Miehet liikkuivat Viron rekisterissä olleella vaaleanruskealla Peugeot Partnerilla ja Suomen rekisterissä olevalla beigellä Toyota Auriksella. Poliisin mukaan miesten epäillään liikkuneen Ylä-Savossa, Kajaanin ja Oulun välillä sekä Pietarsaaressa kahden viime viikon aikana. Poliisi pyytää lisää havaintoja epäillyistä perämoottorivarkaista.

Miesten epäillään varastaneen veneistä arvokkaita perämoottoreita ja niiden osia useista eri kunnista. Asiaa tutkii parhaillaan Pohjanmaan poliisi. Tekosarjaa tutkitaan useina törkeinä varkauksina.

Poliisi kehottaa huoltamaan veneen talvikuntoon, jos ei aio käyttää sitä enää tänä syksynä. Pienet perämoottorit kannattaa irrottaa ja viedä suojaan lukollisiin sisätiloihin. Veneistä kannattaa viedä suojaan myös kaikki muu varastettava irtain omaisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Laaja mökkimurtosarja selvisi - varkaat veivät jopa ovia ja kiukaita

Ammattivarkaiksi epäillyllä porukalla 13 iäkästä uhria

Varkaat toimivat nyt usealla eri rintamalla

Varkaat ropeltavat nyt venerannoilla