Kaksi petoskaksikkoa kiinni - tileiltä hävisi isot summat rahaa

Poliisin kiinniottamat epäillyt ovat saattaneet tehdä jopa kymmenientuhansien eurojen huijauksia Suomessa. Tekosarjan esitutkinta jatkuu.

Käräjäoikeus määräsi teosta epäillyn äänekoskelaisen naisen matkustuskieltoon. Teosta epäilty mies pysyy edelleen vangittuna.

Molempia epäillään törkeästä maksuvälinepetoksesta Pieksämäellä 16. helmikuuta. Oikeus piti miehen vangittuna, sillä katsoi, että miehen on muuten vaara jatkaa rikollista toimintaansa.

Epäilty mies on jo aiemmin tuomittu useita kertoja erilaisista omaisuusrikoksista. Hän oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen viimeksi tammikuussa.

Nainen ja mies menivät kylään pieksämäkeläismiehen kotiin baari-illan päätteeksi. Asukas huomasi myöhemmin, että häneltä oli vierailun aikana hävinnyt nettipankkitunnukset. Niillä oli nostettu huomattava summa rahaa miehen tililtä.

Toinen kaksikko vapaana

Vain pari päivää aiemmin Leppävirralla toinen kaksikko kävi vanhuksen luona ja vei hänen pankkikorttinsa. Poliisin mukaan tästä teosta epäillään toista petoksiin erikoistunutta miestä ja naista.

Nainen soitti vanhukselle, esiintyi pankkivirkailijana ja pyysi tältä kortin tunnusluvun. Poliisin mukaan kaksikon epäillään nostaneen vanhuksen tililtä huomattavan summan rahaa.

Epäillyt parikymppiset mies ja nainen myönsivät kuulusteluissa teon. Poliisi päästi heidät kuulustelujen jälkeen vapaaksi.

Poliisi toivoo iäkkäiden ihmisten omaisten käyvän läpi vanhuksen pankkikorttien säilytyksen ja tilinkäyttötavat, etteivät huijarit saa vietyä tilitietoja.