Kaksi vangittiin törkeästä väkivallasta - uhri karkasi sairaalasta

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut poliisin esityksestä kaksi henkilöä epäiltynä raa'asta väkivallanteosta Kuopion Linnanpellolla.

Oikeus vangitsi 16-vuotiaan pojan epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä ja 35-vuotiaan miehen epäiltynä yllytyksestä törkeään pahoinpitelyyn.

Uhria potkittiin päähän ja vartaloon ja lisäksi häntä hakattiin ilmeisesti asunnon ovella päähän asunnossa torstaina päivällä. Kun mies pakeni asunnosta ulos kadulle, sivulliset hälyttivät paikalle ambulanssin ja poliisit.

Uhri vietiin sairaalahoitoon, mutta hän karkasi luvatta Kuopion yliopistollisesta sairaalasta sunnuntaina. Poliisit löysivät hänet vielä samana iltana, kun mies päätyi tilansa vuoksi putkaan.

Poliisi otti epäillyt tekijät kiinni jo torstaina samasta talosta. Heidän ja todistajien kuulusteluja jatkettiin viime viikonvaihteen ajan.

Poliisin mukaan uhriksi joutunut keski-ikäinen kuopiolaismies oli ollut ilmeisesti päihtymystilansa vuoksi täysin puolustuskyvytön, kun hänen kimppuunsa oli käyty. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Alaikäinen poika ja aikuinen mies pidätetty Linnanpellon pahoinpitelystä

Pahoinpidelty uhri löytyi kadulta Kuopiossa - poliisi ottanut useita kiinni