Kaksi vangittu Varkauden ampumavälikohtauksesta

Pohjois-Savon käräjäoikeus päätti pitää edelleen vangittuina kaksi nuorehkoa miestä, joiden epäillään ampuneen tuttuaan Varkaudessa lokakuun puolivälissä (SS 18.10). Toinen vangituista haki pääsyä vapaaksi tiistaina oikeudessa.

Poliisi epäilee molempia miehiä törkeästä pahoinpitelystä osana kolmikon välienselvittelyä. Miesten epäillään tavanneen uhrinsa kaupungilla taajaman ulkopuolella ulkona.

Kolmikko riiteli jostain niin, että kaksikko ampui mukanaan olleella ampuma-aseella ainakin kerran ilmaan tai toisella kerralla uhria jalkaan.

Varkautelainen mies loukkaantui vakavasti. Hänellä ei ole hengenvaaraa, mutta hän on edelleen sairaalahoidossa vamman takia.

Myös molemmat epäillyt ovat Varkauden seudulta ja poliisille entuudestaan tuttuja. Poliisi tutkii vielä, kumpi miehistä teki välikohtauksessa mitäkin ja mikä teon syynä oli.

Poliisi on takavarikoinut yhden ampuma-aseen epäiltynä tekovälineenä. Ase oli luvaton.

Poliisi otti toisen epäillyistä kiinni pian ampumavälikohtauksen jälkeen, mutta toinen otettiin kiinni ja vangittiin vasta myöhemmin. Tämän hetkisten tietojen mukaan välikohtauksessa ei ollut ulkopuolisia välittömässä vaarassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.