Kalan kulutus kasvoi Suomessa – kotimaisen kalan kulutus ennallaan

Kalan kulutus kasvoi Suomessa viime vuonna, ilmoittaa Luonnonvarakeskus. Kalaa syötiin kuusi prosenttia edellisvuotta enemmän.
Kotimaisen kalan kulutus pysyi ennallaan. Suomalaiset söivät vuonna 2017 asukasta kohti kotimaista kalaa hieman yli neljä kiloa fileepainoksi laskettuna. Eniten kotimaisista kaloista kulutettiin kirjolohta.

Luonnonkaloista lautaselle päätyi eniten muikkua, haukea, ahventa, kuhaa, silakkaa ja siikaa.

Tuontikalaa suomalainen söi keskimäärin lähes kymmenen kiloa. Tuontilohen kulutus kasvoi runsaan kymmeneksen neljään kiloon per asukas.

– Tuontilohen kulutuksen kasvuun on ilmeisesti vaikuttanut lohen edellisvuotta alhaisempi hinta, arvioi yliaktuaari Pentti Moilanen Lukesta.
Tiedot perustuvat kalastuksen saalistilastoihin, kalanviljelyn tuotantotilastoon sekä ulkomaankauppatilastoon.