Kalsareiden ja kännin tutkittu yhteys, kuuttikoulu ja Turusta tutun funikulaarin tulo Tampereelle – aprillipilat kukkivat lehdissä ja tiedotteissa

Kalsareiden kuuluminen jopa ruokakauppojen valikoimiin ja näiden alusasujen ikärajaton myynti huolestuttaa tänään Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL:ää. Sen mukaan kalsareiden saatavuuteen olisikin syytä puuttua.

Syynä on niin sanottujen, jopa kansainvälistä huomiota saaneiden, kalsarikännien yleisyys. THL päätteleekin, että kalsarien käyttö ja alkoholijuomien nauttiminen ovat yhteydessä toisiinsa.

–  Turvallista rajaa ei ole. Henkilökohtaisesti en nauttisi mietojakaan juomia kalsareissa, koska siitä muodostuu helposti tapa, THL:n tiedotteessaan lainaama asiantuntija toteaa.

Aprillipilat ovat jälleen innostaneet niin tiedotteiden laatijoita kuin sanomalehdistöäkin.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi lompakossa kannettavan muovisen läpyskän sijaan ihon alle asennettava Museokortti-implantti? Suuren suosion saavuttaneesta Museokortista luvataan aprillipäivän kunniaksi tarjota jonotuslistalle ilmoittautuville ilmaista implanttia. Sen voisi asentaa esimerkiksi kämmeneen, mutta myös otsa on mahdollinen paikka, tiedotteessa todetaan.

Pispalaan pinkki rinnehissi

Myös kaupungit ovat kunnostautuneet kansalaisten huvittamisessa. Tampereen kaupunki esimerkiksi aikoo tuoda Turusta tutun rinnehissin eli funikulaarin Pispalaan. Tiedotteen mukaan Tampereen pormestari esittäisi, että rinnehissillä korvataan Pispalan lakkautettu bussiyhteys ja vanhat Pispalan portaat. Väriltään funikulaari olisi pinkki, ja sen kylkeen on varattu paikka kaupungin jääkiekkosuuruuksien Tapparan ja Ilveksen logoille.

Turussa Kakolanmäen funikulaari herätti laatikkomaisella ulkonäöllään alkuvuodesta internetin vitsiniekat. Harmaata hissiä verrattiin niin roskalaatikkoon kuin Star Wars -elokuvasarjan avaruusajokkeihinkin. Turkuun oikeasti rakennettu funikulaari otetaan käyttöön toukokuun lopulla.

Jänniä hetkiä on luvassa Turkuunkin. Turku International Airshow kertoo, että kesäkuiseen lentonäytökseen saapuu Pohjois-Koreasta taitolentoryhmä Kimin enkelit. Osaston kaikki ohjaajat ovat naisia ja valmistuneet kurssinsa priimuksina ilmavoimien lentotaistelukoulusta. Se vastaa tiedotteen mukaan USA:n merivoimien Fighter Weapons Schoolia eli Top Gunia. Tämän vuoksi Pohjois-Korean lentotaistelukoulua kutsutaankin länsimaissa lempinimellä Top Un.

Poliisi esitteli huumemuulin

Erilaiset eläinaiheet ovat tunnetusti otollisia pilojen lähteitä.

Esimerkiksi poliisi on käyttänyt viestinnässään menestyksekkäästi poliisikoirien pentukuvia myönteisten mielikuvien luomiseen. Tänään Helsingin poliisi kertoo Twitterissä hankkineensa huumemuulin. Kuvien perusteella kovasti hevosen oloisella 5-vuotiaalla Ali-ruunalla kuulemma havaittiin harjoituksissa poikkeuksellisen hyvä hajuaisti, joten sitä päätettiin alkaa kouluttaa huumeiden etsintään. Poliisilaitoksen Facebookissa paljastuu, että Ali on jo löytänyt ihmisten hallusta ruohoa.

Savonlinna puolestaan aikoo kunnostautua norpankouluttajia palkkaamalla, kaupunki tiedottaa. Syynä on tietysti matkailu ja se, että kaikki turistit eivät ole toiveistaan huolimatta saimaannorppia nähneet. Kyse ei olisi niinkään norppien kesyttämisestä kuin niiden "piilevien taitojen" vahvistamisesta ihmisystävällisempään suuntaan. Jos aikuiset norpat oppivat hyvin, jatkossa voisi perustaa myös kuuttikouluja, kaupunki kaavailee.

Kalakukko-nimi historiaan, syynä "harhaanjohtava" englanninnos

Savon Sanomat kertoo, että EU olisi kieltämässä kalakukko-nimen käytön. Syynä on lehden mukaan se, että herkun englanninkielinen käännös "fishcock" olisi liian "harhaanjohtava".

Oulussa puolestaan tarvitaan talkooväkeä avustamaan kaupunkipyörien renkaiden pumppauksessa, kirjoittaa Kaleva. Lehden mukaan puolalaiset rekat jäivät jumiin törmättyään Kaakkurin siltatyömaan teräksiseen turvapuomiin. Asia ratkaistiin päästämällä kolmeen kerrokseen lastattujen pyörien renkaista ilmat, jotta kuormalavat saatiin laskettua alemmaksi.

Aamulehden mukaan Tampereella alkaa tänään jalankulkijoiden automaattivalvonta. Tarkoitus on kuvata valvontakameroilla kaikki, jotka ylittävät tien punaisilla valoilla. Rikkeestä napsahtaa 170 euron sakko.

Lehti on löytänyt juttuunsa tietolähteeksi liikkuvan poliisin komisarion Pannis Destersteinin, jonka mukaan rauhallisiin kadunkulmiin asennettavat valvontakamerat eivät "kenenkään henkeä pelasta, mutta saamme sakkotuloja ja ketutusta sekä pääsemme moraalipätemään Twitterissä".

Kaikki sanomalehdet eivät aprillipiloja uutistensa joukossa julkaise. Esimerkiksi Karjalainen kertoo, ettei julkaise tänä vuonna pilaa.

–  Luotettavan journalismin ei tarvitse missään tapauksessa olla aina vakavaa, mutta huumorin ja vakavamman sisällön eron on syytä olla selvä, kirjoitetaan asiasta kertovassa kolumnissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pohjois-Karjalassa todettiin ensimmäinen maakunnan sisäinen koronavirustartunta – alkuperää ei ole pystytty jäljittämään

Poliisi tarkisti yli 16  000 ajoneuvoa Uudenmaan-valvonnan ensimmäisenä päivänä – "Joukossa on ollut sellaisia, että vähän kuin kokeillaan"

Suomeen palaa tuhat matkustajaa sunnuntaina – Helsinki-Vantaan karanteenista käytössä toistakymmentä huonetta, oireilevien määrästä ei kommenttia

Päihdeongelmien, mielenterveyden ja lastensuojelun kriisin pelätään muhivan koronaviruksen vuoksi koteihinsa sullottujen parissa – "Sosiaalinen kontrolli on poissa"

THL: Koronavirukseen kuollut 11 ihmistä Suomessa, tehohoidossa yli 40

Tutkimukset: Hengityssuojista on hyötyä epidemioissa – influenssat voitaisiin torjua liki kokonaan

Yhä useamman uuden paikallisbussin pitää olla nolla- tai vähäpäästöinen – nyt mietitään, pitäisikö suurille kaupungeille olla muita kovemmat vaatimukset

Lännen Media: Omistajaohjausministeri Tuppurainen vaatii valtionyhtiöiltä pidättyvyyttä johdon palkitsemisessa

Neljän asunnon rivitalo paloi Pirkkalassa, asukkaat evakuoitiin

Suomi on siirtynyt kesäaikaan, kelloja siirretään aina kesää kohti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.