Kamera-auto mukaan Savon pääsiäisliikenteeseen

Poliisi tuo pääsiäis- ja vappuviikoksi maanteille myös kamera-autot. Niitä kierrätetään ympäri Itä-Suomen valvomassa nopeuksia.

- Automaattiset kamera-autot liikkuvat etenkin Viitostiellä paikoissa, joissa autojen pysäyttäminen perinteisen liikennevalvonnan keinoin on hankalaa, komisario Jarmo Puustinen liikkuvasta poliisista kertoo.

Poliisi pystyttää tienvarsille kahdeksi viikoksi myös poliisin tehovalvonnasta kertovat merkit, joilla pyritään kiinnittämään kuljettajien huomiota omaan nopeuteen.

Tehovalvontakampanjaan osallistuvat Itä-Suomen liikenneturvallisuuskeskus ja liikkuvan poliisin Kuopion ja Mikkelin yksiköt.

Päävalvontakohteena on Heinolan Lusin ja Iisalmen väli eli Viitostie läpi Savon. Valvontajakso kestää vappuun.

Liikkuvan poliisin mukaan pääsiäisliikenteen vilkkaimpina aikoina liikennemäärät Viitostiellä kasvavat kolminkertaisiksi.

- Varsinkin Mikkelin eteläpuolelle saattaa muodostua pitkiä jonoja tietöiden ja vaihtelevien nopeusrajoitusten vuoksi

Mökkiliikenne alkaa

Liikenneviraston mukaan pääsiäisliikenteestä odotetaan viimevuotista vilkkaampaa myöhäisemmän ajankohdan ja hyvän sään vuoksi.

Liikenteessä on yhtä aikaa väkeä pohjoisen ja esimerkiksi Nilsiän Tahkon hiihtokeskuksiin sekä jo mökkiliikennettä ja muita vapaa-ajan viettäjiä ja kyläilijöitä.

Liikenneviraston ennusteen mukaan eniten pääsiäisen viettoon lähdetään torstaina kello 14-19 ja perjantaina aamupäivällä. Kotiin palataan puolestaan sunnuntaina ja maanantaina.

Liikenne on jo lähes yhtä vilkasta kuin kesäviikonloppuina, mutta koska liikenne jakautuu usealle eri päivälle, pahoja ruuhkia ei odoteta minnekään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.