Kampanjapäällikkö: Sauli Niinistön vaalibudjetti on 1-1,5 miljoonaa euroa

Sauli Niinistön vaalibudjetti tulevissa presidentinvaaleissa on noin 1–1,5 miljoonaa euroa, kertoo Niinistön kampanjapäällikkö Pete Pokkinen STT:lle.

Budjetti laskee merkittävästi aiemmasta. Esimerkiksi vuoden 2012 presidentinvaaleissa kokoomuksen riveistä ehdolla olleen Niinistön kampanjakulut olivat vaalirahoitusilmoituksen mukaan noin kaksi miljoonaa euroa.

Kampanjapäällikkö Pokkinen arvioi, että mainosbudjetti puolittuu edellisvaaleista. Tämä johtuu siitä, että kansanliikkeen kautta toiminta on täytynyt rakentaa omatoimisesti alusta asti.

– Vaalityössä erittäin tärkeässä roolissa ovat toki vapaaehtoiset, joita on ilmoittautunut mukaan yli 17 000 henkilöä tähän mennessä, Pokkinen kertoo.

 

"Kansanliike pystyy keräämään varat"

Kokoomus asettui tukemaan Niinistöä toiselle kaudelle tänään puoluevaltuuston kokouksessa.

Vaikka Niinistö asettui ehdolle kansanliikkeen eikä entisen puolueensa kokoomuksen ehdokkaana, ilmaisi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ymmärtävänsä häntä.

– Kansanliikkeen ehdokkaaksi asettuminen oli istuvalle presidentille luonteva ratkaisu. Yhtä luontevaa on, että meidän paikkamme on Niinistöä tukevassa kansanliikkeessä, Orpo sanoi puheessaan puoluevaltuuston kokouksessa.

Puolue ei lähtökohtaisesti aio tukea kansanliikkeen kampanjaa taloudellisesti sillä tarvetta taloudelliselle tuelle ei ole havaittu, Orpo kertoi. Kokoomuksen tuki koostuu siis käytännössä kampanjoinnista.

– He hoitavat varainhankinnan itsenäisesti ja vastaavat sitä kautta kokonaisuudesta. Olemme lähteneet siitä, että kansanliike pystyy tarvittavat varat keräämään.

Kansanliike ilmoitti myös itse aikaisemmin, ettei sillä ole tarvetta puoluerahoitukselle, koska se rahoittaa kampanjansa järjestämällä yleisökeräyksen yksittäisten lahjoitusten lisäksi.

Kansanliikkeen yleisökeräys alkoi syyskuussa.

 

Uutista täydennetty 28.10 kello 15:16.

Kokoomus asettui odotetusti tukemaan Sauli Niinistön jatkokautta