Kanervasta kantelu oikeuskanslerille

Yksityishenkilö on kannellut oikeuskanslerille ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) toimista. Kantelija pyytää oikeuskansleria selvittämään, onko Kanervan toiminta ollut lainvastaista.

Kantelijan mielestä on syytä epäillä, että Kanerva on käyttänyt asemaansa ja virkapuhelintaan väärin ja valehdellut julkisesti. Lisäksi kantelija katsoo, että Kanerva on syyllistynyt kotirauhan rikkomiseen sekä rikkonut virkamieslakia, joka vaatii virkamiehiä esiintymään asemansa ja tehtävänsä edellyttämällä tavalla.

Kantelusta kertoi Hufvudstadsbladet.

Moni toivoo ministerin eroa

Anteeksipyyntö ei välttämättä riitä palauttamaan ulkoministeri Ilkka Kanervan uskottavuutta. Eri medioissa teetettyjen kyselyiden perusteella moni toivoo ministerin eroa. Hänet nähdään päteväksi, mutta ei korvaamattomaksi.

Naissankarin maineeseen noussut Kanerva on yhdistetty vuosien saatossa muun muassa Marika Fingerroosiin, Jasmin Mäntylään, Anne-Mari Bergiin ja Linda Sonntagiin.

Monessa yhteydessä on myös pohdittu, mitä Kanerva todella pyysi anteeksi: lehdille antamia lausuntoja, aiheuttamaansa hämminkiä vai tehtyä virhettä.

Savon Sanomien haastattelema yhteisöviestinnän emeritusprofessori Jaakko Lehtonen näkee anteeksipyynnön tehokkaana. Ihmiset eivät halua hyökätä katuvan syntisen kimppuun. Tietty nöyryys auttaa palauttamaan uskottavuutta.

Lue lisää sunnuntain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.