Kanikaaharille yli 3 000 euron sakot

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina kuopiolaismiehen 80 päiväsakkoon törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

33-vuotias projektipäällikkö ajeli kaniksi pukeutuneena viime tammikuussa rekisteröimättömällä motocross-pyörällä ympäri Kuopiota. Mies ajoi muun muassa torilla, läpi Sokoksen kongin ja pitkin kevyen liikenteen väylää. Lisäksi hän ajoi päin punaisia liikennevaloja ja jätti noudattamatta poliisin pysäytysmerkit.

Mies karisti ahtaan rännikadun jälkeen poliisit kannoiltaan. Hänet saatiin kiinni myöhemmin vinkkitietojen avulla.

Miehen ajelua kuvasi videolla eri puolilla kaupunkia neljä avustajaa. Yksi heistä, 36-vuotias yrittäjä, sai maanantaina 10 päiväsakkoa eli 60 euron sakot niskoittelusta poliisille. Yrittäjä ei paljastanut alkuvaiheessa tietojaan, kun poliisi niitä kysyi.

Projektipäällikkö kertoi esitutkinnassa, että ajelu oli muistoksi hänen hiljattain kuolleelle isälleen. Isä oli joskus itse paennut moottoripyörällä poliisia. Projektipäällikön ajelusta kertyi hänen tuloillaan sakkoja 3 120 euroa.

Syyttäjä vaati miehen moottoripyörää rikoksentekovälineenä valtiolle, mutta oikeus ei suostunut pyyntöön. Mies on ollut ajokiellossa huhtikuusta lähtien. Ajokielto päättyy tässä kuussa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.