Kannabiskauppiaalla vaaralliset viritelmät

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 25-vuotiaan siilinjärveläismiehen vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Mies kasvatti Kuopiossa avovaimonsa ja itsensä käytössä olleessa asunnossa marihuanaa ja möi sitä eteenpäin.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi käräjäoikeus tuomitsi mieheltä löytyneet 1 600 euroa menetetyksi valtiolle rikoshyötynä. Miehen ja tämän avovaimon asunnosta löytyi yli 1,5 kiloa valmista marihuanaa sekä yli 2 000 euroa 20 ja 50 euron seteleinä.

Mies oli hankkinut kotiinsa muun muassa 600 watin suurpainenatriumvalaisimia, muita valaisimia, tuulettimia, muuntajia, ilmansuodattimen putkistoineen, ravinneliuoksia, kasvatusastioita, ison määrän jatkojohtoja, multaa, lekasoraa, kannabiskasvien siemeniä, vesipiiput ja vaakoja.

Netistä ostetuilla välineillä hän perusti asunnon saunaan viljelmän, josta hän 2009 ja 2010 möi kymmenelle tuttavalleenkin marihuanaa. Poliisi keskeytti viljelmät keväällä 2010.

Vastaavista lampuista syttynyt paloja

Kun poliisi keväällä 2011 ratsasi miehen uudestaan, tältä löytyi taas monta sataa käyttöannosta marihuanaa. Nämä aineet mies kertoi ostaneensa.

Mies selitti huumeiden käyttöään omatoimisella selkäkivun lääkitsemisellä. Oikeus ei katsonut sitä minkäänlaiseksi perusteeksi aktiiviseen huumekasvattajana ja -kauppiaana toimimiseen.

Miehen tekemän viritelmän kaltaiset hamppuviljelmät ovat hengenvaarallisia koko asuintalolle, sillä niissä on vakava tulipalon ja vesivahingon vaara.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.