Veteraani Hannes Hynönen oli otettu joulupostista - katso video ja kuvat

Ai ai kun on painava! En ole kuullutkaan, että näin paljon olisi lähetetty yhdelle miehelle, virkkoo Hannes Hynönen nostaessaan ilmaan ison punoskorillisen joulukortteja.

Korissa on joulutervehdys peräti 1079 lähettäjältä, jotka halusivat muistaa Linnan juhlien kuninkaaksikin tituleerattua sotaveteraania. Hynöselle osoitetut joulupostit toimitti maanantaina perille Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander.

Veteraani oli hämillään mutta otettu saamastaan huomiosta.

– Jos ikää riittää, koetan lukea ne kaikki. Tämä on maalaispojalle harvinainen tapaus. Kannatti elää yli satavuotiaaksi, Hynönen, 101, veisteli.

Hän sanoi haluavansa nauttia jokaisesta päivästään, arkisestakin.

– Minähän olen kuin pikkupoika. Kyllä elämä on sitä varten annettu, että se kannattaa elää ja olla siitä kiitollinen, hän sanoi.

Yksin kerrostaloasunnossa asuva Hynönen kertoi aiemmin muun muassa Savon Sanomien haastattelussa (9.12.) poteneensa yksinäisyyttä jäätyään leskeksi. Nyt juttuseuraa on kuulemma riittänyt.

– Paljon on tullut soittoja. Yksikin tyttö, joka oli 2-vuotias kun tulin sodasta, lähetti minulle pitkän kirjeen Helsingistä. Vanhoja tuttuja ja entisiä sukulaisia, joita en tiennyt enää olevankaan, on ottanut yhteyttä uudelleen. On mukava muistella, kun vain saisi terveenä jatkaa.

Mikkelin kaupunki lupautui välittämään suomalaiset hurmanneen sotaveteraanin joulupostin. Ohjeet tervehdysten lähettämiseksi julkaistiin Hynösen fanisivulla Facebookissa. Sivulla oli maanantaina lähes 60 000 tykkääjää.

Kaupunginjohtaja Mikanderille poikkeuksellinen posteljoonin tehtävä oli mieluisa.

– Mielihyvin teimme palveluksen tällaiselle positiiviselle veteraanille. Uskon, että Hanneksen saama huomio on puhtaasti hänen persoonansa ja iloisuutensa ansiota, sanoi Mikander.

Suur-Savon Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Pertti Pulkkinen näkee, että Hynösen saama kansansuosio on eduksi kaikille veteraaneille.

– Hän on antanut toiminnalle kasvot. Toivottavasti arvostus veteraaneja kohtaan säilyy. Eivät kaikki vanhukset ole höperöitä poloisia, niin kuin usein on kuva.

Piirin alueella elää noin 900 eri järjestöjen piirissä olevaa rintamamiestä.

Hynönen toivoi lapsenlastensa ja heidän jälkeläisten saavan elää itsenäisessä Suomessa.

– Minä olen tyytyväinen elämääni ja Suomeen. Tämä on hyvä paikka asua. Sydämeni voi iloita, sanoi Hynönen.

Hannes Hynöselle vyöryy joulupostia

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.