Kansa odottaa jo hallin ja paviljongin avautumista

Kuopiolainen Aino Lappalainen on hyvillään, että kauppahallin kyljen uusi paviljonki toimii pian keskeisenä kohtauspaikkana kelistä riippumatta, myös sadekelillä ja talvipakkasilla.

–Varmaan pyörylä myös näyttää hyvältä sitten, kun ympäristö siistiytyy.

Merja Hartikainen tuumasi lounastunnillaan, että arvasi jo ennakkoon paviljongista tulevan silmäniloa. Hän odottaa hallin, paviljongin ja alatorin avajaisia runsaan viikon päästä perjantaina.

–Pinta heijastelee hienosti naapurirakennuksia, eikä hankkeesta enää kuule kitinää.

Myös arkkitehti itse on tyytyväinen. Reijo Mitrunen toivoo, että paviljongista ja hallista tulee toimiva kokonaisuus, kun se yhdistyy maanalaiseen kauppakeskukseen. –Odotan myös paviljongin ilta- ja yöilmeen näkemistä. Lasiseinien pinnat ovat auringonvalon ja -lämmön leikkaamiseksi tarkoituksella hieman peilimäiset.

Kauppahallin kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Lötjönen sanoo, että kiintokalusteet, kuten kylmätiskit ja kalusteet alkavat olla hallissa paikoillaan.

– Ilme on valoisa ja siisti. Nuhruisuus ja pimeys jäävät historiaan. Halli on kuin karamelli ja työskentelyolosuhteet tätä päivää.

Lötjönen toivoo, että torstain tarkastuksen jälkeen kauppiaat pääsevät jo viikonvaihteessa asettelemaan tavaroita myyntipisteittensä hyllyille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

EU-parlamentti hyväksyi rekkaliikenteen yhteiset pelisäännöt – säännöillä pyritään parantamaan kuljettajien työolosuhteita ja kuljetusalan reilua kilpailua

Poliisihallituksen esitys: suurissa kaupungeissa poliisin pitäisi olla kiiretilanteissa paikalla 11 minuutissa, maaseudulla aikaa jopa 55 minuuttia

Ammattiliittojen kanneoikeus saa kannatusta – keskusta ei aja alipalkkauksen kriminalisointia

Rekkaliikenteen "halpamaakilpailuun" puututaan – yhteiset EU-pelisäännöt valmistuvat viimein

Oikeusministeri Henriksson Uutissuomalaiselle: Kuntavaaleissa varaudutaan erityistoimiin koronan takia

Kuntavaaleissa saatetaan turvautua poikkeuksellisiin järjestelyihin koronan vuoksi – Osa niistä vaatisi lakimuutoksen

Helsinkiläisessä ravintolassa ydinkeskustassa ammuskeltu – yksi toimitettu sairaalaan, ulkopuolisiin ei kohdistu vaaraa

Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien

Katso hallituksen tiedotustilaisuus matkustusrajoitusten purkamisista

Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.