Kansa odottaa jo hallin ja paviljongin avautumista

Kuopiolainen Aino Lappalainen on hyvillään, että kauppahallin kyljen uusi paviljonki toimii pian keskeisenä kohtauspaikkana kelistä riippumatta, myös sadekelillä ja talvipakkasilla.

–Varmaan pyörylä myös näyttää hyvältä sitten, kun ympäristö siistiytyy.

Merja Hartikainen tuumasi lounastunnillaan, että arvasi jo ennakkoon paviljongista tulevan silmäniloa. Hän odottaa hallin, paviljongin ja alatorin avajaisia runsaan viikon päästä perjantaina.

–Pinta heijastelee hienosti naapurirakennuksia, eikä hankkeesta enää kuule kitinää.

Myös arkkitehti itse on tyytyväinen. Reijo Mitrunen toivoo, että paviljongista ja hallista tulee toimiva kokonaisuus, kun se yhdistyy maanalaiseen kauppakeskukseen. –Odotan myös paviljongin ilta- ja yöilmeen näkemistä. Lasiseinien pinnat ovat auringonvalon ja -lämmön leikkaamiseksi tarkoituksella hieman peilimäiset.

Kauppahallin kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Lötjönen sanoo, että kiintokalusteet, kuten kylmätiskit ja kalusteet alkavat olla hallissa paikoillaan.

– Ilme on valoisa ja siisti. Nuhruisuus ja pimeys jäävät historiaan. Halli on kuin karamelli ja työskentelyolosuhteet tätä päivää.

Lötjönen toivoo, että torstain tarkastuksen jälkeen kauppiaat pääsevät jo viikonvaihteessa asettelemaan tavaroita myyntipisteittensä hyllyille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.