Kansalaiset tekivät ilmoituksia hotelli Joronjäljen yrittäjän toiminnasta

Selvityspyynnöt hotelli Joronjäljen yrittäjän Auvo Puurtisen toiminnasta ovat tulleet kansalaisilta, kertoo Itä-Suomen aluehallintoviraston alkoholitarkastaja Urpo Teittinen. Puurtinen otti Hotellit kuntoon -ohjelmassa huikan snapsilasista.

– Osa valituksista on mennyt Valviraan, josta ne on käännetty aviin, Teittinen selventää.

– Alkoholitarkastajamme kävi hotelli Joronjäljessä. Valviralle oli tullut ilmoituksia tästä asiasta, mutta nämä asiat ei Valviralle mitenkään kuulu. Valvira laittoi meille niistä tiedon, mutta kansalaisilta tuli ilmoituksia myös suoraan meille.

Teittinen muistuttaa, että jos avi saa epäkohtailmoituksen, sen on lain mukaan tutkittava se.

– Jos ummistaisimme silmämme, niin joku voisi valittaa ja tehdä kantelun oikeuskanslerille, että emme ole hoitaneet virkatehtäväämme.

Puurtinen kertoi Hymylle, että snapsilasissa oli vain vettä. Joronjäljen anniskelulupa ei ole Teittisen mukaan vaarassa.

– Jos yrittäjä itse sanoo, että lasissa oli vettä, niin totta kai me uskomme häntä.

Lain mukaan vastaava hoitaja ei saa olla päihtyneenä anniskelupaikalla.

– Jos juo yhden annoksen alkoholia, niin ei siitä vielä kovin päihtyneeksi tule. Vaikka snapsilasissa olisikin ollut väkevää alkoholia, ei se lain mukaan olisi ollut rikkomus. Tietenkin tuollainen antaa huonon kuvan ulospäin, että nautiskellaanko alkoholia (työaikana) enemmänkin.

Teittinen pitää tapahtunutta työtapaturmana yrittäjältä.

– En antaisi tästä yrittäjälle mitään seuraamusta. Ehkä ohjekirjeen, että olisi pikkuisen varovaisempi vastaisuudessa. Anniskeluluvat eivät missään nimessä ole vaarassa.

Avi on saanut tapauksen tiimoilta myös haistattelukirjeitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Valvira kiistää puuttuneensa Joronjäljen anniskelulupaan

Joronjälki on oikeasti kultakaivos